27 Mayıs 2012 Pazar

Bursaspor U17 : Şampiyon olmak için doğdular !

Bursaspor altyapısı Antalya'da dün bir tarih daha yazdı. Mayıs ayının Bursaspor camiası için 'kupa ayı' olacağını belirtmiştik. Önce Nisan ayında Kuşadası Vodafone Cup'ta şampiyonluğa ulaşan U14 Takımımz ile başlayan seri Mayıs ayında  U15 Takımımızın Avrupa Şampiyonluğu ile devam etti. Ardından belkide en büyük beklentimiz olan A Takım ile Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'ye kaptırdık. Ancak abilerinin rövanşını gençlerimiz bir nebze olsun aldı ve Akademi U17 Ligi'nde Türkiye Şampiyonluğu'na uzandılar, hemde finalde Fenerbahçe'yi yenerek.

Biraz filmi başa saralım. Geçtiğimiz sezon da rüya gibi bir yıl geçirmişti bu jenerasyon. Marmara Grubu'nu en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 12 puan fark atarak bitirmişti ardından katıldığı Türkiye Finalleri'nde yine grupta 2 galibiyet 1 beraberlik (geçen sene de grupta Trabzonspor ile berabere kaldık) ile finale yükselen takımımız finalde rakibi Fenerbahçe'yi tek golle yıkıp şampiyon olmuştu.

O turnuvanın ardından Okan Kocuk turnuvanın en iyi kalecisi, Batuhan Altıntaş turnuvanın en centilmen oyuncusu, Furkan Soyalp ise turnuvanın gol krallarından biri olmuştu.

Gelelim bu sezona yine şampiyonluk apoletlerine yakışır bomba gibi bir sezon geçirdi takımımız, Marmara Grubu'nu tek mağlubiyetle ve en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 8 puan fark atarak lider tamamladılar. Finallere giderken ağızlarından düşmeyen tek laf ; ''Bizim olanı almaya gidiyoruz'' olmuştu. Yeteneklerini inançları ile birleştiren gençlerimiz turnuvaya  Gaziantepspor'u Furkan Soyalp'in golüyle yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Ardından ikinci maçta karşılarındaki Samsunspor'u Mert Ilıman ve Furkan Soyalp'in golleriyle 2-1 geçen takımımız grubun son maçında Trabzonspor ile karşılaştı ve final bileti için 1 puanın yettiği maçta Batuhan Altıntaş ile öne geçtik, ardından kalemizde 'klas' bir gol gördük. 1-1'lik skor final biletini bizim cebimize koymuştu.

Rakibimiz geçen sene olduğu gibi bu sene de Marmara Grubu'nda fark attığımız Fenerbahçe'ydi. Fırtına gibi başladığımız maçın 7.dakikasında Furkan Soyalp'in klas asistini gole çeviren isim Mustafa Acun oldu. Ardından oyundaki hakimiyeti Fenerbahçe'ye kaptırdık devrenin ortalarında kalemizde gördüğümüz gol  skoru dengeye getirsede o kupa Bursa'ya gelecekti, hem futbolcularımız hem tribündeki yöneticisinden taraftarına tv başındaki binlerce insana kadar herkes inanıyordu.

Devre arasına 1-1'lik skorla girilirken istatistiklerde Fenerbahçe'nin üstünlüğü vardı. İkinci yarı ile birlikte toparlanan gençlerimiz oyundaki dengeyi sağladı. Dakikalar 72'yi gösterdiğinde maçın başından bu yana çok göze çarpmayan Batuhan Altıntaş kornerden gelen topa havada fotoğraf çektirircesine asılı kalarak yaptığı kafa vuruşu ile takımımızı öne geçirdi. Mücadelenin son dakikalarında ise sahneye çıkan Furkan Soyalp çok net bir vuruşla köşeden topu ağlara gönderdi ve şampiyonluğu perçinleyen golü kaydetti.

Vee turnuvanın sonunda ŞAMPİYON yine değişmemişti. 1 haftalık macera yeniden şampiyonluk kupası ile noktalanmıştı. Geçen sene olduğu gibi Okan Kocuk yine turnuvanın en iyi kalecisi ödülünü almayı başardı. Takım kaptanımız Süheyl Çetin ise turnuvanın en centilmen oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Birazda göze çarpanlara değinelim; Turnuvanın Bursaspor adına yıldızı Furkan Soyalp desek yanlış olmaz heralde. Sezonu 19 maçta 19 gol ile tamamlayan Furkan, finallerdeki 4 maçta 3 gol kaydetti ve bu sezondaki yüksek performansının ödülü olarak A Takım'ın Avusturya kampına götürülmesi sürpriz olmaz. Sezonu 18 maçta 20 gol ile tamamlayan Batuhan Altıntaş'ta finallerde kaydettiği 2 gol ile sezonu Furkan gibi toplamda 22 gol ile tamamladı. Batuhan'ın da bu sezon Avusturya kamp kadrosunda olması bekleniyor. Batıcan Aday'dan bahsetmemek olmaz. Kupa töreninde madalyasını aldıktan sonra kupaya bağladığı Bursaspor atkısı herkesi mest etti. Ayrıca belirtmeden geçmeyim Furkan ile yaptıkları 3000-5000'de efsaneydi :)) Okan Kocuk'la devam edelim her ne kadar finalde yediği golde boşa çıkmış olsada genel performansı çok iyiydi. İki senedir şampiyonlukla beraber 'en iyi kaleci' ödülüne ambargo koyan ve bu sezon U17'nin dışında A2'de de şans bulan genç eldiven için gelecek epey aydınlık.  Orta sahada Mustafa Sevim dikkat çeken isimlerimizden biriydi. Bir diğer Mustafa olan Acun ise finalde attığı golün dışında sağ kanatta iyi işler çıkarttı bana göre. Sol kanat oyuncumuz Mert Ilıman'da turnuvada gol sevinci yaşayan oyuncularımızdandı. Dünkü maçta Mert'te ben Volkan Şen-Ozan İpek karışımı bir oyuncu profili gördüm, çok yetenekli olduğu aşikar ama Volkan Şen gibi adamın içinden geçme çabaları ile aldığı çoğu topta Ozan İpek gibi son çizgiye inme aşkını biraz frenlemeli diye düşünüyorum. Bu gençlerimiz dışında keşke şans bulsa dediğim isimlerin başında Oğulcan Çağlayan geliyor. Bu sezon Bursaspor U16, U18 ve U16 Milli Takımı ile çıktığı toplamda 29 maçta 37 gol kaydeden Çağlayan'da bu turnuvada çok süre alamasada bu sezonki çıtasını yükselterek devam ettirdiği takdirde çok başarılı olacaktır. Daha ismini yazamadığım Berat Bina, Anıl Gencer, Ozan Tufan, Semih Özen gibi çok çok uzun bir liste bu jenerasyon yaza yaza bitmez diye düşünüyorum. Bu çocuklar bir futbol takımından öte 'aile' olmayı başarmışlar.

Bunun en net örneğide geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonluğun önemli isimlerinden Taha Alper Çiper'in bu sezon sonuna doğru bağlarının kopması nedeniyle ameliyat geçirmesi ve finallerde takımla birlite olamamasına rağmen onlara verdiği destek. Genç oyuncunun arkadaşlarına yolladığı fotoğraf herşeyi açıklıyor zaten. Unutmadan bu takımın Antalya yolculuğu öncesi Taha Alper Çiper'i evinde ziyaret ettiğinide belirtelim. Bu 'aile' olgusu takımın elde ettiği başarıda gerçekten oldukça önemli bir paya sahip.

Şimdi onlar için tatil zamanı, tüm sezon boyunca hak ettikleri Türkiye Şampiyonluğu'nun keyfini çıkarma zamanı. Artık bu kadar başarılı bir jenerasyonun seneye U18'de değil A2'de değerlendirilmesi gerektiğini de düşünüyorum. Akademi Liglerine çok fazla olan bu gençlerin akademiye göre biraz daha sert platformda vitrine çıkma vaktidir.

Tekrardan Allah hepsinden tek tek razı olsun, sakatlıksız ve bol başarılı bir futbol hayatı nasip etsin diyelim. Teşekkürler Bursaspor camiasının gurur kaynakları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder