18 Mayıs 2012 Cuma

Bursaspor Altyapısı'nda 2011-2012 sezonu

Acısıyla tatlısıyla 2011-12  sezonunu Bursaspor camiası olarak noktalandırdık diyebiliriz. Sadece U17 Takımımızın Türkiye Şampiyonası kaldı, bir de Temmuz ayındaki U15 Dünya Şampiyonası ki o da yeni sezona sarkıyor diyebiliriz.

A Takım'dan U14 düzeyine kadar kişisel görüşüm olarak 'başarılı' bir sezonu geride bıraktık. Herşeyden önce zaten Süper Lig'in bu kadar yayıncı kuruluş oyuncağı olduğunun alenen ortaya çıktığı bir sezonda lig 5.liği ve kupa finalisti olmak başlı başına başarıdır. A Takım ile ilgili daha sonra detaylı bir yazı yazarız elbet, önceliği Bursaspor'un can damarı Vakıfköy'ün gençlerine verelim...

Bursaspor U14 : Kuşadası'nın kralı !
Bursaspor U14 Takımı normal sezonu Marmara Grubu 3.sü olarak noktaladı. Grubun en az gol yiyen takımı ünvanı ile kapattıkları normal sezonun ardından Kuşadası Vodafone Cup'ta ağırlığını ortaya koyan takımımız 9 farklı ülkeden 74 takımın katıldığı organizasyonda rakiplerini geride bırakarak geçtiğimiz sezon 1997 jenerasyonumuzun aldığı kupayı bu sezon 1998 jenerasyonuna taşımayı başardılar. Finalde Danimarka temsilcisi Brondby'i 1-0'la geçen takımımız mutlu sona ulaşmasını bildi. Başarılı geçen sezonun ardından U14 takımımızdan 4 isim ( Rasim Samet GÜRBÜZ, Ramazan Demirhan ÖZTÜRK, Ahmet Tarık DEMİRCİ, Mücahit Haktan KARABULUT ) ise hafta içinde açıklanan U14 Milli Takım kadrosuna davet edilerek bu sezonun mükafataını aldılar.

Bursaspor U15 : Avrupa'nın en büyüğü 
Son iki sezonun Akademi Finalleri 2.si 1997 jenerasyonu takımımız bu sezon Akademi Ligi Marmara Grubu'nu Fenerbahçe'nin arkasında 2. tamamladı. Akademi Ligi Türkiye Finali'nde grupta arkasında kaldığı  Fenerbahçe'ye kaybeden takımımız rövanşı Nike Premier Cup'ta rakibini mağlup ederek aldı ve Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştı. Polonya'da 3 gün süren turnuvanın ilk gününde üç maça çıkan takımımız sahadan 2 beraberlik (Dinamo Zagreb, Helsinki ) ve 1 galibiyet (Borac) ile ayrıldı. Turnuvanın ikinci günüde grubun son maçında Stal Mielec'i 5-0'la geçen gençlerimiz grup ikincisi olarak Dinamo Zagreb'in arkasından çeyrek finale yükselmeyi başardı. Aynı gün çeyrek finalde kendisi gibi namağlup gelen Austria Wien'i 1-0 ile geçerek adını yarı finale yazdıran takımımız son 4'e kalmayı başardı. Turnuvanın son gününde önce yarı final maçına çıkan Bursaspor U15 Takımımız Sporting Lizbon'ı 1-0'la geçerek finale yükseldi ve finalde grupta gerisinde kaldığı Dinamo Zagreb'i yine 1-0'la geçip Avrupa Şampiyonluğunu altyapımıza kazandırdı. Enes Ünal burada attığı 5 gol ile turnuvanın gol krallığını bir meslektaşı ile paylaştı. Son olarak U15 Milli Takımı'na henüz oyuncu gönderemedik, sebebi ise U15 Milli Takımının son kampı ile Bursaspor'un Avrupa Şampiyonası maçlarının çakışması. Gençlerimiz Temmuz ayında Çin'de ki Dünya Şampiyonası'nda yine şampiyonluk için sahaya çıkacak, şimdiden bol şans.

Bursaspor U16 : En büyük kazanç gol makinası Oğulcan Çağlayan
Bursaspor U16 Takımı maalesef Akademi Ligi'nde beklentilerin altında kaldı. 4.sırada bitirdikleri sezonda 22 maçta attıkları 74 golle grubun en golcü takımı olmayı başaran U16 Takımımız Akademi Ligi Finallerine kalmayı başaramadı. Bu takımın şüphesiz göze çarpan tek ismi 1.5 yıl önce Ankaraspor'dan bünyeye katılan 1996'lı Oğulcan Çağlayan oldu. Oğulcan bu sezon resmen patlama yaparak istatistiklerini tavan yaptırdı.  Bu sezon ligde oynadığı 22 maçta 29 gol kaydeden Oğulcan ayrıca sezon içinde 6 kez gittiği U16 Milli Takımı'nda 6 gol kaydetti. Bununla da yetinmeyen Oğulcan U18 Ligi'nde altyapı hocaları tarafından Sakaryaspor maçına çıkartıldı. (Bu maçta Bursaspor U18 Takımı'nın yerine U17 Takımı oyuncuları şans buldu, Antalya'da ki finallere hazırlık amacıyla) İki yaş üst kategorisinde oynadığı tek maçta 2 gol kaydeden Oğulcan sezonu şimdilik 29 maçta 37 gol ile götürüyor. U17 Takımımızın Türkiye Finalleri kadrosunda da yer alacak Oğulcan'ın yükselen performansını şans bulması halinde ordada sürdürmesini bekliyorum.

Bursaspor U17 : #TekKonsantreAntalya
Geçtiğimiz sezon U16 takımı olarak ulaştıkları Türkiye Şampiyonluğuna bu sezon U17 olarak ulaşmak isteyen gençlerimizin twitterda kullandıkları etiket ile destek olalım istedim :) Dediğimiz gibi 'şampiyon' jenerasyon Akademi Ligi Marmara Grubu'nu  22 maçta tek mağlubiyet, 59 puan ve ağlara yolladıkları 85 golle tamamladılar. Pazartesi günü Antalya'da Türkiye Şampiyonluğu için sahaya çıkmaya başlayacaklar. Gruplarında Samsunspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor U17 Takımları var ancak tartışmasız tek favori biziz.  Bu kategoriden önümüzdeki sezon için A Takım hazırlık kampına alınması beklenen Batuhan Altıntaş ligi 18 maç 20 gol ile kapattı. Batuhan ayrıca sezon içinde U16 Mili Takımı ile çıktığı 2 maçta 2 gol kaydetti. Furkan Soyalp ise 19 maç 19 gol ile noktaladı sezonu. Ayrıca bu jenerasyondan kaleci Okan Kocuk'un 2 maçta, Furkan Soyalp'in ise 1 maçta A2 Takımımızda şans bulduğunu ekleyelim.

Bursaspor A2 : Hedef Türkiye 3.lüğü
A2 Takımımız için oldukça inişli çıkışlı bir sezon desek yalan olmaz heralde. Normal sezonda grubu 3.sırada tamamlayarak Final Grubu yerine Klasman Grubu'na kalmışlardı. Bunda tabiki Eskişehirspor'un bizim yaş ortalaması 18-19 olan takımımıza karşı A Takım'dan 6-7 takviyeli kadroyla sahaya çıkıp bizi mağlup etmelerinin rolü vardı. Ancak Klasman Grubu'nda sezonu 1.tamamlayarak Türkiye Finalleri'ne kalan takımımız hafta içinde Ankara'da başlayan maçlarda çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşti. Final Grubu'nu 1.sırada tamamlayarak finallere kalan Galatasaray'ı normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda İsmail'in golüyle yenerek yarı finale çıktı takımımız ancak yarı finalde Kartalspor'a 2-0 boyun eğerek 3.lük-4.lük maçı oynamaya mahkum olduk. A2 Takımımızda sezon boyunca en çok Milli Takım kampına alınan isim Taha Can Velioğlu oldu. U19 kampı dolayısıyla finallerde de oynayamayan Taha'yı Okan Deniz izledi. Muhtemelen önümüzdeki sezon A2 Takımı'nı 95 jenerasyonumuz oluşturacaktır. A2 Takımı gerek oynadığı lig itibari ile gerekse verilen önem itibari ile futbolculara pekte birşey katmıyor bana göre. Keşke A2 Takımımız yerine  profosyonel ligde bir pilot takımımız olsada oyuncularımız mücadeleci / düşmenin çıkmanın olduğu liglerde gerçek tecrübeler edinseler. Neyse 'pilot takım' zaten kanayan yaramız, inşallah altyapımızdan gümbür gümbür gelen gençleri A2de tozlandırmadan gerçek tecrübeler kazanacakları liglere/takımlara verebiliriz. Bu konuda öncülüğü İlhan Depe yaptı diyebiliriz, Bank Asya'ya yükselen Şanlıurfaspor'da iyi süreler alan genç oyuncumuz umarım yeni sezonda formayı kapar ve bu konuda altyapıdaki oyuncularımızın ufkunu açar.

Şimdilik bu kadar, U17'nin Türkiye Şampiyonluğu ve U15'in Dünya Şampiyonluğu yazılarında görüşmek üzere diyelim :)

1 yorum: