1 Ekim 2012 Pazartesi

Birkaç İyi Adam


Son yazdığım yazıya bakıyorum, Karabükspor karşısında oynanan oyundan çok etkilenmişim adeta esmişim,gürlemişim fikstür güzel Elazığspor'u geçtim şahane bir moralle Gaziantepspor karşısına çıkarız diyorum, Elazığspor karşısında oynanan tutuk oyun ilk 25 dakikayı saymazsak ister istemez şüphe uyandırıyor tabi zihinde hele rakip son 11 maçta sadece 1 kez kazandığımız -o da şampiyon olduğumuz sene- Gaziantepsor olunca, Hocası da Hikmet Karaman olunca tedirgin gidiyorum stada.

İlk ciddi atağı Pinto'yla buluyoruz her maç önümüze böyle fırsatlar geçiyor "Yap o golü,şimdi onlar düşünsün", ama atamıyoruz oturmayan savunma kurgumuzunda etkisiyle ilk yediğimiz ciddi atağa Carson tek başına direnmezse de golü yiyoruz. Ibricic'in köşeye giden şutunu engelledi ama günün yıldızı Ekrem Dağ'ın savunmayı ipe dizmesine karşı duramadı. Ve yine bir şans geliyor gol yediğimiz gibi Elazığspor maçında Sestak, Gaziantepspor maçında Ozan İpek, Allah'tan Karabükspor maçında değerlendirdikte o maçtan 3 puan çıkarabildik. Düşüncem bu, o pozisyonları değerlendirebilseydik 2 maçında skoru başka olurdu.

Takımda ciddi manada adıyla performansı uyuşmayan oyuncular var; beni bilen bilir Vederson'u şike süreciyle takımda istemediğimi yazmıştım ama futbolculuğunu beğenirim ligin en önemli hücumcu beklerinden biridir Verderson lakin en son isabetli orta yaptığında mevsim ilkbahardı. Ömer Erdoğan, Kaptan buna saygım sonsuz ama artık olmuyor yani Ibricic'e ayağındaki topu vermesinin izahati yok. Basser yine birşey yapmaya çalışıyor ama belki önünde oynayan adamın 2 maçtır değişmesinden ötürü bence daha çok N'Diaye'nin oynamamasından ötürü bildiğimiz Basser sahada yok. N'Diaye ile yaptıkları üçgenler olmayınca O da kat edemiyor içeri, boş alan bulamıyor maalesef. Golde bariz hatası olan oyuncu İbrahim Öztürk ama ben genel performansına, mücadelesine bakınca fazla birşey söyleyemiyorum kendisine.Öte yandan sezona iyi başlamıştı Musa, evlilik yaradı derken ne yaptığını bilmez tavırları 2 maçtır katlanılacak gibi değildi ki Ertuğrul Sağlam'da katlanamadı 40. dakikada yanına aldı.

Musa'nın yerine oyuna giren N'Diaye'nin durumu da enteresan; bu takımın varı yoğu yabancı oyuncuları ama biz 5 yabancıyla maça başladık hani "N'Diaye acaba tam randumanlı değil mi ?" diye düşündük ama N'Diaye performansıyla cevap verdi "Bomba gibiyim". Zaten gözükende o ya; N'Diaye'nin ölüsü bu takımda oynar, renk katar, çağ atlatır. Benim ideal 11imde N'Diaye-Belluschi ikilisi var böyle olunca Belluschi içinde sağlıklı bir değerlendirme yapamadık şimdiye kadar; zaman zaman potansiyeli, aklına ortaya koyuyor ama devamlılığı yok şimdilik.

Adıyla performansı uyuşmayan oyuncular var dedik ya; aslında bunun bayrak başı Ozan İpek. Ozan bu ligin en iyi orta kesen oyuncusuyken maç başı 1 tane isabetli orta yapamıyor oyunun hareketli bölgesine. Hani soldan Ozan İpek keser de koşu yapan Batalla köşeye bırakır ya; hep tatlı hatıralar hafızalarda.

Birkaç iyi adam dedik ya; Scott Carson kendi dilinde ligin en "Underrated" yani kıymeti bilinmeyen adamı. Allah'tan Türklerde "İngilizlerden kaleci çıkmaz" algısı var da üzerine oynanmadan oyuna konsantre olabiliyor. Bazen kızıyoruz hakkı yeniyor diye ama bencillik yapalım hakkı yenmeye devam etsin, onu bu şehir ziyadesiyle seviyor zaten. Tuncay, bu sezonun şüpheli transferlerinden biriydi lakin Tuncay'ın bu tip performans sergileyeceğini biliyorduk Tuncay zaten bu ama şimdiye kadar Tuncay'ı sivrilten özelliklerinin hiçbirini yansıtamadı daha sahaya. Yanlış anlaşılmazsa şöyle bir örnek vereceğim ; geçen sene takım sallantıdayken Adem Koçak ayın oyuncusu seçilmişti sadece fizik olarak diri olduğu için ayakta durabiliyordu. Tuncay'da biraz öyle takım öyle bir mücadele etmiyor ki Tuncay sonuca gitmese de mücadelesiye göze batan oyuncu oluyor. Tuncay kendi performansına yaklaştığında maç alabilecek bir oyuncu ama yine de bu haliyle 2 haftadır alınan 1 puanın baş aktörlerinden biri oluyor. Ben Batalla'yı da "Birkaç İyi Adam" arasında sayıyorum belki hücumda etkin değildi ama 90+3'te hala kademeye girebiliyordu sahada mücadele eden oyunculardan biriydi her ne kadar "Batalla bir de mücadele etse" diye bahsetsekte ondan. Pinto için çok fazla birşey söylemeye gerek yok, çok şükür sakatlığı çok ciddi değilmiş.

Çok çetrefilli fikstür var önümüzde Sivasspor, Fenerbahçe, Trabzonspor daha da gidiyor hani Sivasspor'un geçen sene kendi evinde 3-4 attığını düşününce bize, kalbim sıkışıyor güvenimiz 2 maçla yerle bir oldu bakalım bunu tamir etmek için büyük fırsat var önünde takımın, bu kadar bahsetmişken Ertuğrul Sağlam'a da değinmeden geçmeyelim. Belki ilktir 40. dakikada 2 değişiklik bir arada yapması Bursaspor başındayken her ne kadar zorunlu gibi gözüksede; sahada performans vermeyen oyunculara artık neşteri vurmanın vakti geldi. Hoca'nın tercihlerine saygım var ama Hoca'da bizim kalp ağrılarımıza saygı duymalı. Mesele 3 puan değil mesele 3 puanı isteyecek oyuncular bu da bizim en tabii hakkımız.

1 yorum: