14 Ekim 2012 Pazar

Akademi Takımlarımız Rize'yi dağıttı !



Akademi Liglerinde bu hafta Çaykur Rizespor ile karşılaşan takımlarımız 5 kategoride de rakiplerine üstünlük sağlayarak haftayı kapattı. Toplu sonuçlar şöyle;

U14 | Bursaspor 9-0 Çaykur Rizespor
U15 | Bursaspor 3-2 Çaykur Rizespor
U16 | Çaykur Rizespor 0-2 Bursaspor
U17 | Çaykur Rizespor 0-1 Bursaspor
U18 | Bursaspor 2-0 Çaykur Rizespor

Bugün seyrettiğim U18 maçına gelmeden önce hemen diğer takımlarımız hakkında kısa kısa bilgilendirmelerde yapalım.

U14 durdurulamıyor

U14 Takımımızın maşallahı var. Oynadıkları 10 maçta 9 galibiyet 1 mağlubiyet alan oyuncularımız 27 puan ile grubunda zirvede bulunuyorlar. Bu hafta Çaykur Rizespor'u 9-0 ile geçen takımımızda Yağız Aktaş hat trick yaparken, Kadir Altun, Abdullah Hancı, Görkem Çavuşoğlu, Halil Çöl, Samet Yaldız ve Serkan'da 1'er golle skora katkıda bulundu. 44 golle grubun en golcü takımı olan Bursaspor U14 ayrıca yediği 4 golle de grubun en az gol yiyen takımı konumunda.




U15'ten muhteşem geri dönüş

U15 Takımımız ise geride kalan 10 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile yola devam ediyor. Bu hafta Çaykur Rizespor karşısında 2-0 geriden gelerek Haktan Karabulut'un 2 ve Tarık'ın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başaran takımımız grupta 30 gol atıp kalesinde 11 gol gördü.

U16 namağlup devam

Avrupa Şampiyonu apoletli 97 jenerasyonu takımımız bugün deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek galibiyet serisine devam etti. Grupta oynadığı 10 maçta 7 galibiyet 3 beraberlik alan Bursaspor U16 24 puanla 2.sırada bulunuyor. Attığı 49 golle grubun en golcü takımı olan yeşil beyazlılarımız, kalelerinde gördüğü 5 gol ile de grubun en az gol yiyen 2.takımı olarak göze çarpıyor.

U17 zirveyi zorluyor

Bu sezon grubunda zirveyi kovalayan bir diğer takımımız da Bursaspor U17. Bugün Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0 kazanan gençlerimiz puanını 23'e yükseltti ve zirvenin 1 puan gerisindeki takibini sürdürdü. Oynadığı 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bursaspor U17. attığı 30 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü.

U18 seriye taktı

Sezona büyük beklentilerle giren ancak kötü bir başlangıç yapan U18 Takımımız yavaş yavaş kendine gelmeye başladı ve üst üste 3.galibiyetini bugün Çaykur Rizespor karşısında Mustafa Sevim ve Mustafa Acun'un golleriyle 2-0'lık skor ile aldı. Yaz mevsiminin bir türlü bitmediği güneşli bir günde yine Vakıfköy'de yerimizi aldık. Kadroya baktığımızda A2 Takımımızın yarın ki maçı için kadroya alınan Okan Kocuk, Süheyl Çetin, Mert Ilıman, Oğulcan Çağlayan gibi isimlerin olmadığı kadroda yerlerine oynayan isimlerin hiç sırıtmadığı bir gerçek. 95 jenerasyonu gerçekten gelecek vaad eden isimler ile dolu.

Kalecimiz Berat, Bucaspor maçında olduğu gibi bu maçtada kalemizi korudu ve zayıf rakibimiz karşısında kendisine çok az iş düşsede o anlarda başarılı performansıyla gerekli güveni verdi. Hücum anlamında bizi çok fazla zorlayamayan Rizespor defans dörtlümüz Mert - Özer - Anıl - Barış'a da pek zor an yaşatmadı desek yeridir. Ancak beklerimiz Barış ve Mert hücum bindirmelerinde, stoperlerimiz Özer ve Anıl'da hava toplarında ve önde basmada iyi bir görüntü verdi. Gökalp Çakan, Semih Özen ve Çağrı Gülcü'lü orta sahamız bugün mükemmele yakındı. Burda en çok dikkat çeken isim bana göre Semih'ti. Maç içinde ceza sahasında müsait bir fırsatı gole çeviremeyen Semih'in 3-5 dakika sonra uzaklardan vurduğu topun üst direkte patlaması şanssızlıktı. Bugün kanatlarda oynayan iki Mustafa attıkları gollerle galibiyeti getirirken başarılı bir performansta ortaya koymayı başardılar. Sağ kanatta Mustafa Acun sol kanatta Mustafa Sevim fırtına gibilerdi ve rakip beklerin başını döndürdüler adeta. Bu iki ismin attıkları goller dışında bugün göze çarpan bir diğer ortak noktaları ise son yıllarda alıştığımız son çizgiye inip orta açan kanat oyuncularından ziyade ceza sahasına katetmeleri. Aldıkları topla dümdüz son çizgiye inmek yerine sürekli ceza sahasına girmeyi düşünüyorlar. Oğulcan'ın dinlendirildiği maçta ileri uçta görev alan Serkan istekli gözüksede bu kategorideki arkadaşları Oğulcan veya Batuhan'ın yerini doldurması zor gözüküyor.

95 jenerasyonu gerçekten çok potansiyelli isimlerle dolu. A Takım'a verdikleri Ozan Tufan, daha çok A2 Takımı'nda görev almaya başlayan Okan Kocuk, Süheyl Çetin, Mert Ilıman ve son 3 maçtır Oğulcan Çağlayan gibi isimler başta olmak üzere bu jenerasyondan Bursaspor, tabir-i caizse çok ekmek yer. Ama tabi takdir edersiniz ki bu işler o kadar kolay değil, kimsenin ben 17 yaşında futbolcu oldum deme lüksü yok, olmamalıda zaten. Her gün daha fazla çalışarak, üstüne koyarak devam ederlerse ki bundan şüphem yok, kısmetse hepsi çok iyi yerlere gelecektir ve Bursaspor'a da birçok başarı kazandıracaklardır.

Tekrardan bu haftaki 5'te 5 için tüm Akademi Takımlarımıza tebrikler ve sıradaki maçlarında başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder