29 Ekim 2012 Pazartesi

Horon out, Tango in !




Bugüne kadar Trabzon'da hiç galibiyet alamayan bir Bursaspor vardı, taa ki düne kadar. Ertuğrul Sağlam yönetiminde 4. senesini doldurmaya yaklaşan ve  bir çok ‘ilk’e  imza atan Bursasporumuz dün bir tarih daha yazdı.  Yeşil beyazlı takımımız dün gece Avni Aker’de kendilerini yalnız bırakmayan yaklaşık 600 taraftarına ve koca bir şehire unutulmaz bir gece yaşattı. Geceye damgasını vuran isim ise kuşkusuz attığı gol ile Pablo Batalla’ydı.

Ertuğrul Sağlam cezası nedeniyle takımı başında sahaya çıkamasada Fenerbahçe maçının ilk 11’ini bozmamıştı.  Her ne kadar maç öncesinde bazı kesimlerce ilk 11’imiz  ‘’Serdar yine yok!’’ diye eleştirel bir dille bildirilsede 1.96’lık Janko’ya karşılık Ömer Erdoğan tercihi sorgulanmamalıydı. Ligde ilk haftadaki  Kayserispor mücadelesinden bu yana her maçta kalesinde gol gören takımımız dün bu hastalığınada son verirken Carson ile beraber Ömer Erdoğan ve İbrahim Öztürk’te bu başarının mimarı oldular elbette. Her ne kadar Janko özellikle 1-0’dan sonra kapandığımız sürede hava toplarının bir çoğunu alsada neticede takımımız sahadan galip ayrılmasını bildi.

Maçın geneline baktığımızda gole yakın olan taraf hep bizdik.  Batalla’nın adeta yoktan var ettiği golün dışında özellikle Zeki Yavru’nun hatasında önce Vederson’un sonra Pinto’nun kaçırdığı fırsat, Belluschi’nin 90’a yolladığı ve Onur’un aynı güzellikte çıkardığı müthiş şut, Ömer Erdoğan’ın altı pasın içinde bomboş durumda üstten auta vurduğu pozisyon  vs...

Dünkü mücadelenin yıldızı şüphesiz Batalla’ydı. Süper bücür inanılmaz işler serisine Avni Aker’i  61.dakikada yıkan golüyle bir yenisini daha ekledi. Tangocu adeta ‘’Futbolu zekayla oynayan adamın hali başka oluyor’’ dercesine mükemmel bir gole imza attı. Pablo’nun dışında dünkü maçın gizli kahramanı bana göre vatandaşı Fernando Belluschi’ydi.  Maçın henüz bireysel istatistiklerine bakmadım ama dün oynadığı futbol oldukça iyiydi. N’Diaye ile gerçekten çok uyumlu bir ikili oldular ve onun bu takıma ayak uydurup sorumluluk alması bize gerçekten sınıf atlattırabilir. Takım adına son olarak Pinto’ya değinmeden geçmek istemedim. Milli Takım dönüşü uzun bir yolculuktan sonra çıktığı Fenerbahçe maçında çok etkisiz kalan Şilili yıldız dün de kendisinden bekleneni veremedi. Umarım önümüzdeki Kasımpaşa maçında atacağı gol veya gollerle o da özüne döner .

İlker Meral’den bahsetmesek olmaz elbette. Son dakikada verdiği karar bence verilsede verilmesede olurmuş. Tamamen hakem takdirine kalmış bir pozisyonda İlker  Meral takdir hakkını bizden yana kullandı olay bu. O pozisyonun haricinde Mustafa Yumlu’nun Vederson’a tekme attığı pozisyonu sarı kartla geciktirmesi tamamen skandaldı! Bu iki pozisyon dışında başka maçın kaderini etkileyecek bir olayda olmadı sanırım.

Dün gece sevinci gölgeleyen tek şey maç sonu Başkanımız İbrahim Yazıcı’nın rahatsızlanmasıydı. Neyse ki durumu iyiymiş, ona da acil şifalar dileyelim. Trabzon galibiyetiyle açtığımız yolu Kasımpaşa ve Beşiktaş serisinden alacağımız 6 puanla taçlandırdık mı ihtiyacımız olan ivmeye ulaşacağız inşallah. Ligin genel durumuna baktığımızda  bu yolun sonunun ŞAMPİYONLUK olmaması için hiçbir neden yok. Birlik ve beraberliğimizi boz(dur)mayalım yeter!  Tekrardan teşekkürler  Ertuğrul Sağlam, takımının başında sahaya çıkamasanda oluşturduğun kadro ve taktikle bir ilk’e daha imza attığın için, tekrardan teşekkürler Bursasporum, tekrardan teşekkürler Avni Aker’de takımı yalnız bırakmayan koca yürekli insanlar...

Fotoğraf: Emre Koşak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder