30 Ekim 2012 Salı

9. Haftanın Ardından


Süper ligde ilk devrenin yarısından fazlasını geride bırakırken Bursasporumuzun neler yaptığına kendi penceremizden bir bakalım.

Ligde çıktığımız 9 karşılamadan 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 13 puan toplayarak haftayı 7.sırada tamamladık.

Oynadığımız karşılaşmalarda kalemizde gördüğümüz 10 gole, 13 golle karşılık verdik. Bursasporumuzda en golcü isimler; 3'er golle ilk sırayı Batalla ve Pinto paylaşırken diğer gollerimiz Sestak, Okan Deniz, Belluschi, Musa, Ömer, İbrahim ve fenerbahçe karşılaşmasında Serdar Kesimal'dan geldi.

Burada bir parantez açmak gerekiyor sanırım. Evimizde oynadığımız Karabükspor karşılaşmasında beraberlik golünü çift vuruşta Batalla'nın Pinto'ya pasında Pinto düzgün bir vuruş yapmış ve İbrahim'e çarpan top gol olmuştu. TFF kayıtlarında bu atılan gol İbrahim'e yazıldı. Bu durumda Pinto'nun 4 golü var desek yanlış bir cümle kurmuş olmayız.

Attığımız gollerde diğer bir nokta ise iki sezon boyunca penaltı kullanmayan Bursasporumuz 9 haftanın sonunda Karabük ve Elazığspor karşılaşmalarında olmak üzere iki defa beyaz noktaya geldi ve Pinto iki penaltı golüne imza attı.

İlk dokuz hafta itibariyle gol bulamadığımız tek maç sahamızda oynadığımız İstanbul Belediye maçı olurken; kalemizi gole kapattığız maçlar ise ilk hafta deplasmanda oynadığımız Kayserispor maçı ve bu hafta deplasmanda ilk galibiyetimizi aldığımız Trabzonspor karşılaşmaları oldu.

Kart Raporu

Lig karşılaşmalarında toplam 19 sarı kart gören Bursasporumuz, tek kırmızı kartı ise ilk hafta Kayserispor deplasmanında 2.sarı karttan Hakan Aslantaş gördü.

Sarı kart gören isimler; Hakan (2), Musa, N'diaye (3), Pinto, Vederson (2), Belluschi (2), Ömer, Tuncay, Basser, Sestak, İbrahim (2), Bangura ve şu anda kiralık olarak Denizlispor forması giyen İsmail Haktan oldu.

Bursasporumuzun kart görmediği tek maç ise 8. haftada evimizde oynadığımız Fenerbahçe karşılaşması oldu.

Avrupa Karnesi

UEFA Avrupa Liginde 4 maça çıkan Bursasporumuz karşılaşmalardan 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile ayrıldı. Eleme turunda Finlandiya ekibi Kups ile karşılaşan takımımız ilk maçında deplasmanda sahadan 1-0'lık mağlubiyet ile ayrıldı. Rövanş karşılaşmasında ise Bursa Atatürk Stadyumunda 6-0'lık tarihi bir skora imza atan takımımızda son golü atan Ozan Tufan ise Avrupa Liglerinde gol atan en genç oyuncu ünvanına sahip oldu.

Turu geçen Bursasporumuz Play Off karşılaşmasında Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. İlk maç sahamızda 3-1 sonuçlanırken rövanş karşılaşması ise trajik bir şekilde ikinci uzatma yarısının sonlarında gelen golle 4-1 sonuçlandı ve Bursasporumuz Avrupa'ya veda etti.

Bursasporumuz bu yıl Avrupa'da 10 gole imza attı. Atılan gollerde Pinto ve Batalla 3'er golle ilk sırayı alırken diğer goller; İbrahim, N'diaye, Ozan Tufan ve Sestak'tan geldi.

Avrupa'da 16 sarı kart gören Bursaspor, tek kırmızı kart ise Hollanda'da oynanan rövanş maçında Twente karşısında ikinci sarı karttan Basser gördü.

Avrupa'da kart gören oyuncularımız ise; Ozan İpek, Pinto, Serdar Aziz, N'diaye, Hakan Aslantaş, Musa (2), İbrahim (2), Batalla, Ömer (2), Basser (2), Carson ve şu an kiralık olarak Denizlispor forması giyen İsmail Haktan oldu.

Kaldığımız Yerden

10.haftada 5 Kasım Pazartesi 20.00'da Bursa Atatürk Stadyumunda oynayacağı Kasımpaşa maçı ile devam edecek olan Bursasporumuzun kalan maçları ise şu şekilde;

11.hafta Jimnastik (deplasman) 9 Kasım Cuma 20.00
12.hafta Mersin İdman Yurdu
13.hafta Antalyaspor
14.hafta Akhisar  (deplasman)
15.hafta Orduspor
16.hafta Eskişehirspor  (deplasman)
17.hafta Gençlerbirliği

Şu ana kadar alınan puanlara bakılacak olduğunda kaçan puanlara üzülmemek elde değil. Ama malum futbol hatalar oyunu. Umarım bu haftadan sonra yapılacak hatalar minimuma iner ve toplayabileceğimiz maksimum puanı toplarız.

Güzel bir seri için, vurduğun gol olsun Bursasporum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder