27 Nisan 2013 Cumartesi

Kendi ayağımıza sıktık...



3-0'lık Beşiktaş galibiyeti sonrası taraftara ''Önümüzdeki 3 maçlık Mersin İY, Antalya ve Akhisar maçları serisinden 7 puan sizi memnun eder mi?'' diye sorsak sanırım %50'den fazla  bir oranda 'evet' cevabı çıkardı. Ancak Akdeniz'den üst üste 2 haftada 6 puan çıkaran takım 3.lüğe yerleşmişken puan kaybını kendi evinde Akhisar'a yaşayınca ister istemez memnuniyetsizlik had safhada oluyor...

Neyse dönelim en başa bu hafta sadece son antrenmanda takımla beraber çalışan Ferdinand'ın yokluğunda Serdar Aziz tekrar formayı sırtına geçirdi. Edu - Belluschi ikilisi ise iki maç aradan sonra tekrar yan yanaydı. Dakikalar 21 iken Edu'nun hatası maalesef pahalıya patladı ve 'Gol Tanrısı' Gekas skoru 1-0 yaptı. 10 dakika sonra cevap Batalla'dan geldi. Uzun zamandır saha içinde pek olumlu hareketlerine rastlayamadığımız Ferhat Kiraz çok iyi bir asist yaptı Arjantinliye, o da bu sezon gol attığı takımlar listesinde 15.sıraya Akhisar'ı yazdı. Süper Bücür son 3 haftadaki rakiplerimizden Ordu ve Gençlerbirliği'ne de gol attığı takdirde bu sezon ligde 17 takıma birden gol atmış olacak.

Maçı kalemizde çok fazla pozisyon vermeden bitirdik. Durum bizim açımızdanda çok farklı değildi organize ataklardan ziyade uzaktan Pinto, Batalla, Belluschi ve Edu ile kaleyi yoklayıp tehlike yaratmaya çalıştık. En organize atağımız maçın kırılma anı olan Belluschi'nin altı pastan üstten auta vurmasıydı.

Aslında bugün sahada yine vasat bir Bursaspor vardı. Beşiktaş maçında taraftarında desteği ile iyi ve göze hoş gelen bir oyun ortaya koyan ancak daha sonra çıktığı iki deplasmanda da vasat oynamamıza rağmen  kazanmasını bilen bir Bursaspor izlemiştik. Bugün ise 'Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde yakalanır' günüydü. Gerçi Belluschi altı pastan o golü atsa galibiyet alışkanlığını devam ettiren bir Bursaspor olacaktı ancak olmadı.

Nitekim Bursaspor Hikmet Karaman yönetiminde ilk kez beraberlik aldı ve ilk kez iç sahada puan kaybetti. Uzun aradan sonra yedeklerde Ferdinand'ın yokluğunda Ömer Erdoğan tek stoper olarak bekledi, bu maçın bana göre sayılı artılarındandı. Hikmet Hoca'nın Sestak hamlesi yerindeydi, çıkan isim Tuncay veya Ferhat olmuş bence orası çokta önemli değil. Ancak 1-1 devam eden maçta Pinto'nun kenara alınması bence olmadı. Pinto bazen formuyla ben dahil hepimizin eleştrilerine maruz kalmış olabilir ancak onun gibi güçlü ve sırtı dönük oynayabilen bir santrafor 'galibiyet hedefleyen' bir Bursaspor için mutlaka sahada olmalı. Son 20 dakika kalmışken ve mutlak galibiyet almamız gereken bir iç saha maçında çift forvete dönme riskini almalıydık. Ertuğrul Hoca zaman zaman bazı maçlarda bu riskleri almadı diye çok eleştrilmişti, Hikmet Hoca'da bu konuda yakın zamanda eleştri oklarını kendisine dönmüş bir şekilde bulabilir.

Kalan 270 dakikaya 9 puan sığdırmak tek amaç olmalı artık. Bu hafta Orduspor bize karşı kaybederse ligde kalma umutları tamamen tüketecek bu baskıyı kaldıracaklarını ben düşünmüyorum, böyle bir ortamda  bence galibiyete uzanmak çokta zor olmayacaktır. Tek çekincem piyasa yapmak amacıyla canını dişine takarak oynayacak bir futbolcunun çıkıp yıldızlaşması. Umarım o senaryo başımıza gelmez ve deplasmanlarda üst üste 3. galibiyetimizi Ordu'dan alıp son iki maça konsantre oluruz...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder