6 Nisan 2013 Cumartesi

Vur, kır, parçala!



Geriye dönüp bakıyorumda ne çok yıkım yaşadık bu sezon...

3-1'in rövanşında 4-1 kaybedilen Twente maçı kabusu,
Ardından 3 gün sonra şanssız kaybedilen Galatasaray deplasmanı,
Daha sonra 0-2'den 2 dakikada 2-2 ye gelen Sivasspor maçı,
Yine 0-2'den üstünlüğü koruyamadığımız 2-2'lik Eskişehirspor karşılaşması,
Bir başka 2 dakikada 2 gol yiyerek içerde yenildiğimiz Fenerbahçe kupa mesaisi,
İstanbul BBSK deplasmanında gelen şok yenilgi ve beraberinde Ertuğrul Sağlam'ın istifası,
Ve son olarak üst üste kaybedilen 3 deplasman maçı...

Bardağın boş tarafı bu maçlar, dolu tarafına koyabileceğimiz bana göre iki galibiyet var; birincisi (her ne kadar deplasmanda skor avantajımızı koruyamasakta) Twente zaferi, ikincisi ise Avni Aker'de alınan Trabzonspor galibiyeti.

Bir sezonda bir camianın yaşayabileceği tüm travmaları fazlasıyla yaşadık bu sezon, ama bu kadar şanssızlığın etkilerini bir nebze azaltıp lige yeniden sarılmamızı sağlayacak bir maça çıkacağız pazartesi akşamı... Ve bu kadar kritik bir maçta karşımıza alabileceğimiz en iyi rakip olan Beşiktaş JK ile karşılaşacağız.

Kasımpaşa maçı sonrası yazımda belirtmiştim, bu sezon 5 İstanbul takımına karşı galibiyetimiz yok. Fenerbahçe'ye olduğu gibi Beşiktaş JK'ye de şampiyonluk sezonundan bu yana şansımız tutmuyor. Artık bir yerlerden başlama vakti ve pazartesi bunun için en doğru zaman!

Geçen hafta kaybettiğimiz Kasımpaşa maçı ile birlikte avantajımızı Paşa'ya vermiştik ancak Kasımpaşa dün Antalyaspor'a kaybederek bize şansları eşitleme fırsatı verdi. Hem de o fırsat aynı zamanda ligin 3.sü ile puan farkını 3'e düşürme fırsatı! Son 6 haftaya UEFA potasında girmek istiyorsak pazartesi günü tribünde biz, sahada takım rakibi PARÇALAMAK zorunda. Aksi bir sonuçta yukarıdaki hayal kırıklığı yaratan maçlar listesine Beşiktaş maçınıda ekleyip büyük ihtimal sezonu noktalayarak eleğimizi asarız...

İkinci ihtimali düşünmek bile istemiyorum, öyle ya da böyle bu takım yanına 25bin taraftarınıda alıp Beşiktaş'ı sahaya gömmeli. Artık ligin sonu bu kadar yaklaşmışken son 7 haftada skor tabelalarında Bursaspor'umuzu önde görmekten başka birşey önemli değil benim için. Hikmet Hoca'nın geldiğinden bu yana en çok oyuncu değişikliklerini eleştirmişimdir ancak bu saatten sonra  ister forvette Pinto oynasın ister Ömer, ister Musa ilk 11 çıksın ister Barış Örücü vs. sahaya çıkan 11 adam maçı kazansın, gerisi boş.

Bu takım son üç sezonda 14 tane Avrupa Kupası maçına çıktı, son 3 senenin dışındaki 47 senede de çıkılan Avrupa Kupası maçı sayısı 14. Ne kadar sınıf atladığımızın göstergesi bu istatistikler ve bunu devam ettirerek  üst üste 4.sezondada Avrupa Kupalarına adını yazdıran bir Bursaspor inanırsak çok uzakta değil.

Teknik, taktik analizine girmeden kısa ve öz; VUR, KIR, PARÇALA BU MAÇI KAZAN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder