9 Nisan 2013 Salı

Çok Şükür

     Alınan kötü sonuçlar, üst üste gelen hakem hataları, Kasımpaşa deplasmanında Harun'un başına gelenler, İstanbul'un güzide(!) kulüplerinin düttürü dünyasını üst üste koyduğumda iyiden iyiye ölmüştü içimde futbol aşkı. Böylesine hevessiz geldim aslına bakarsanız maça; 3 puandan beklentim yoktu ve bu alınamayacak "3 Puan" benim için Kayserispor'un muhakkak üzerimizde bitirmesi Akdenizde oynayacağımız 2 deplasmanda alacağamız toplayacağımız puana bağlı olarak Antalyaspor ve Eskişehirspor ile yaşanmaması gereken bir rekabet yaşamamız manasına geliyordu.


     Kasımpaşa maçının ilk 25 dakikasında Karabükspor maçından bu yana oynadığımız en iyi futbolu oynamıştık. Belluschi, Tuncay, Pinto ile golleri bulabilirdik ama golü atamayınca ardından yapılan bir savunma hatasıyla rakibimize 3 puanı verdik. Dün yine öyle güzel, öyle hareketli başladık ki ister istemez heyecanlandım ama hep içimi kemiren o şüphe vardı "Atamayana atmasınlar". Neyse ki bu düşünceyi boşa çıkaran ilk adam Pinto oldu. Geçen hafta oyundan alındıktan sonra yazmıştım. Bursaspor kadrosunda mevcut forvet oyuncularını düşündüğümde 90 dakika oyunda kalması gereken bir oyuncu. Dün ilk girdiği pozisyonda direği santimlerle sıyırttıktan sonra Batalla'nın net pasında son ana kadar topu taşıdı ve beklediğimiz gol vuruşunu yaptı.







    1-0 öne geçtikten sonra klasik hastalığımızdır savunmaya çekilmek ama dün öyle olmadı. Öyle gözüktüğü zamanda çok diri savunma vardı Edu, Belluschi ve Ferdinand'ın önderliğinde. Daha oyunun istatistikleri düşmedi matchstudy.com'a ilk 20 dakikada Edu 5 topu çalmıştı herhalde. Ferdinand oyunu bilerek oynayışı ve net müdahaleleriyle dikkat çekiciydi ve Belluschi bu sene lige gelen oyuncular arasında belki en kıymetli performansı sergiliyor.


   Sezonun ilk yarısındaki Bursaspor'un en büyük numarasıydı dar alanda yapılan üçgenler. Beşiktaş karşısında da o günlerden pasajlar sundu zaman zaman özellikle Tuncay'ın fiziksel olarak olmasada mental olarak sorumluluk alması üzerine Şener'inde desteğiyle sağ kanattan bir hayli gelmeye çalıştık Pinto, Belluschi, Edu ve Batalla'nın katkılarıyla. 2. Golümüzde böyle geldi her ne kadar Pinto istediği hareketi yapamasada futbolda takipçiliği ve temponun ne kadar önemli olduğunu gösterdi Şener Özbayraklı. Boşta kalan topu aldı, yürüdü en önemlisi kafayı kaldırıp Batalla'yı gördü ve golü buldu. Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş direk katkı koyduğu maçlar oldu Şener'in ve işin garip taraftarı bizim tribün dışında herkes çok beğeniyor Şener Özbayraklı'yı.


    Bu arada Batalla'ya Hilbert'in yaptığı faul sonrası yenen bir penaltı vardı ama takım o kadar oyuna konsantreydi ki moral-motivasyon hiç kaybolmadı,ısırmaya devam ettikçe tribünde hakemle uğraşmak yerine keyif almaya devam etti. Maçın en önemli işini yapan taraf , taraftardı aslında tabi ki Batalla ile beraber ama Batalla o kadar çok alıştırdı ki ne yazsak eksik kalıyor. "Büyüksün Batalla, bizim için Türk pasaportu alsana"


    İkinci yarıya oyuna Necip'i alınca Samet Aybaba daha dirençliydi Beşiktaş ilk yarıya nazaran ki bizimde oyunu biraz daha geride kontrol edip boşlukları değerlendirme planımız olduğu aşikardı. Bu süreç içerisinde savunma ciddiyetini bozmayınca beklediğimiz pozisyonları bulduk sayılır, pozisyon bulamadığımız zamanlarda da oyunu uyuttuk. Sonra yine Batalla çıktı sahneye herkesi uyandırdı uykudan önce Gökhan Süzen'i bitirdi ardından Ferhat'a zorla gol attırdı. Önce Ferhat'tan bahsedeyim sezonun ilk yarısında Beşiktaş maçıyla yükselişe geçmişti sonra devre arası yaşanan tatsız sakatlıkla sonrası bir hayli geriye gitmiş gözüküyor. İki haftadır yapamadığı top kontroller sonrası rakip pozisyon buluyor dünde maalesef verdiğimiz 3 pozisyonun 2 tanesi Ferhat'ın bu hatalarından kaynaklandı. Oyun içinde hiç olmasa da dün gol şansı olan biri Ferhat bu sezon attığı 4. gol oldu bu ki çok ciddi süreler almadığını söylemek gerekiyor. Fizik kalitesi de geri gelirse sezonun geri kalan haftalarında can damarı olabilir. Ve Vederson içinde 2 kelam etmeden olmaz. Birçoğumuz Gökhan Süzen Bursaspor forması giysin istedik. Türk piyasası için cuzi sayılabilecek bir miktarla Beşiktaş'a transfer olduğunda yine, yeniden teknik ekibi ve yönetimi "Vizyonsuzluk" ile suçladık ama Gökhan'ın Beşiktaş'a geldiğinden bu yana çizdiği sol bek performansı ortada. Ana işi hücum olan takımlarda yani geniş alanda oynaması gereken, tempo yapması gereken takımlarda bu tip oyuncuların düştükleri durum içler acısı oluyor. Öte yandan bakıyorsun Vederson'a zaman zaman sırıtsada Türk pasaportunu düşününce yine yazıyorum daha iyi bir sol bek bulamayız. ( Yargıtay kararı düşünülmeden yapılmış bir değerlendirme bu)

      Maçın devamında fark daha da artabilirdi ama kontrolü ele alıp, top çevirmeyi tercih etti takım. Taraftarda işten keyif alınca şahane bir gece yaşamış olduk. Hikmet Karaman maç sonunda sitem etti ; "Sabır gerekiyor, sistem oturtuyoruz" minvalinde. Hocam 3 puan için, dün oynanan şahane futbol için teşekkürler lakin biz 89. ve 90. dakikalarda ayrı ayrı yapılan oyuncu değişiklikleri istemiyoruz hele hele dün gibi baştan sona sürkilase ettiğimiz bir maçta.


      Bu maçta alınan 3 puanın kıymeti olabilmesi için Akdeniz turundan pür neşe dönmemiz gerekiyor. Karabükspor karşısında alınan galibiyet dışında Hikmet Karaman Bursaspor'unun deplasman karnesi keyif vermesede dün kü istek arzu sahada olsun çok net dönüşümüz 6 puan ile olur. Gaziantespor'u devre aldığında geçen sene ligin sonunu çok iyi oynamıştı Hikmet Hoca. İnşallah aynı performansı bizde de gösterebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder