21 Nisan 2013 Pazar

Akdeniz'den timsah geçti


Haftanın en güzel fotoğrafı kesinlikle bu bana göre. Bir adam 'mükemmel' tanımıyla bu kadar mı bağdaşır ? Aynen, bu kadar bağdaşır.

Gelelim maça Mersin'de kazanılan 3 puan ardından 3.lük için Beşiktaş'ı gözüne kestiren bir Bursaspor ve bu hedefle başlayan 30.hafta mücadelesi. Dün Kasımpaşa'nın kazanıp bizi yakalaması ve Beşiktaş'ın Akhisar'da hezimete uğraması bugün alınacak 3 puanı altın değerinde kılmıştı. Ve beklenen oldu Bursasporumuz iki haftalık Akdeniz seferini 6 puan ile tamamladı.

Edu'nun yokluğu ve Musa'nın cezası sebebiyle orta alanda Belluschi'nin partneri Murat oldu bu maçta, onun dışında yine kazanan kadro bozulmamıştı. Yedeklerde ise Harun, Okan, Sestak + 4'lü defans ekibimiz bekledi bu maçtada... Yağmur nedeniyle ağır bir zeminde oynandı maç, geçen hafta Mersin sıcağı bu hafta Antalya yağmuru derken bir türlü normal iklim şartlarında mücadele edemedik. Maçın ilk yarısı aslında dengede gözüksede Antalya'nın iki direkten dönen pozisyonu maçın bizim adımıza şans anlarıydı.

İkinci yarı ise maça biraz daha fazla ağırlığını koyan bir Bursaspor vardı sahada. Maçın seyrini değiştiren değişiklik ise 69'da geldi. Sakatlıktan sonra bir türlü vasatı aşamayan ve bugünde 69 dakika sahada tek bir olumlu hareketi olmayan Ferhat Kiraz yerini Sestak'a bıraktı. 73'te ise Batalla ile başlayan Sestak ile devam eden ve Belluschi'nin ölümcül ara pasını klas bir vuruşla ağlara yollayan Batalla ile sona eren pozisyon gerçekten ders niteliğindeydi.

Carson'a da ayrı değinmek lazım bugün de çok kritik kurtarış ve müdahalelere imza attı. Ferdinand - İbrahim ikilisininde hakkını vermekle birlikte son 3 maçta kalesini gole kapatan Carson'da ayrı bir alkışı hakediyor.

Hikmet Karaman ile çıktığı ilk deplasman olan Karabük'ten sonraki 3 deplasman maçını kaybetmesine rağmen yine ivme yakalayarak son iki deplasmanda kazanan bir Bursaspor var. Ve neticede 10 maçta 7 galibiyet alan Hikmet Hoca'yı da ayrıca bir kutlamamız lazım. Sürekli dediği gibi ''Bizim maç kazanmamız lazım''.  Kalan 4  maçıda kazanarak ligi 3. hatta belkide ikinci bitirme ihtimalimizin olduğu bu ortamda camia olarak final niteliğindeki şu 360 dakikadan alnımızın akıyla çıkmak artık tek hedef olmalı...

Geçen hafta da yazmıştım, bu hafta da es geçmek istemedim. Basser, Hakan, Ömer ve Serdar'ın aynı anda yedek beklemesi bana çok tuhaf geliyor. Edu sakat, Musa cezalı, orta saha yedeği olarak hiçbir adamımız yok. Barış Örücü ? Yok. Apar topar prof imzalattırılan Mustafa Sevim ? Yok. Furkan Soyalp ? Yok. Vesaire vesaire... Neyse kazanan daima haklıdır diyerek yazıyı sonlandıralım. Bursaspor her hafta kazansın, isterse kulübede Harun ile birlikte Hakan, Basser, Ömer, Serdar, Taha, Süheyl, Batıcan vs otursun, problem değil...

25 bin taraftarımızın desteği ile seri galibiyetlerimize bir yenisini Akhisar karşısında  eklememiz dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder