4 Mayıs 2013 Cumartesi

Düşenin Dostu Olmayınca

      Haftaiçinde "Taraftarın Sesi" programının konuğu bendim Bursaspor Tv'de. Sağolsunlar iki kelam etmek için çağırdılar programa. Merak edeniniz varsa programı bu linkten izleyebilir . http://www.bursasportv.com/video/8082   


      Maçın ilk yarısına bakınca programda kurduğum cümlelerden utandım. Lige tutunuşu sadece matematiksel olarak kalmış, son 4 maçında gol atamayan ve son 7 maçında galibiyet yüzü göremeyen Orduspor karşısında tek hedefi Avrupa Kupalarına katılmak olan Bursaspor'un daha diri olacağını ümit ediyordum.

     Maça 2 gün kala Edu'nun bu maçta forma giyemeyeceğini öğrendik hatta Belluschi'ninde oynamama ihtimali vardı ki varolsun sağlık ekibi Belluschi'yi maça yetiştirmiş. Edu olmayınca Hikmet Karaman'ın önünde iki seçenek kalıyor o pozisyon için. Çok değil 2 hafta önce Akdenizde iki maça çıktı Bursaspor sırasıyla Mersin İ. Y. ve Antalyaspor Edu'nun görev almadığı. Bu maçların ilkinde Edu yerine Musa'yı tercih etmiş. Mersin İ.Y.'nun baştan sona üstün oynadığı ama o günde düşenin dostu olmayıp Pinto'nun ofsayt golünü atlayınca hakemler maçtan üstünlük ile ayrılmıştık. Ardından Antalyaspor maçında Musa'nın kart cezalısı hasebiyle Murat'ı orada oynatmış. Maçında mutlak üstünlüğünü elimizde bulundurmuş yine galibiyet ile ayrılmıştık.
 
      Akdeniz tecrübesine rağmen Hikmet Karaman bugün tercihini yine Musa'dan yana kullandı. Orduspor son maçlarda karbon kopya maçlar oynadı. Hızlı başlayıp ilk 15 dakika içerisinde pozisyonlara girip bunları atamaması ardından kalelerinde gördükleri ilk pozisyonda yedikleri gol sonrası oyundan kopuyorlardı. Bugün bunun aksi oldu yine oyuna çok iyi başladılar.  Sağdan, soldan, ortadan girdikleri pozisyonlar sonrası Vederson'un yerini, Şener'in ofsayt çizgisini kaybettiği bir pozisyonda golü buldular. Daha golün anonsu yapılıyordu ki değişik bir karambol sonrası yine Pinto'nun ofsayttan attığı gol ile cevap verdik. Hakemler böyle kritik maçta belki ilk defa iş düştüğü esnada nasıl Pinto'nun ofsaytını atlıyorlar anlamak mümkün değil.


       Bu gol Orduspor'un hızını kesmedi açıkçası karşılıklı rus ruleti bir maç oynanmaya başladı. Bursaspor'un Sestak, Belluschi ve Pinto'nun umursamaz son pasları sebebiyle aradığı golü bulamazken Orduspor'un kalite problemi sebebiyle aradığı gole anca ilk yarının sonunda Stancu'nun şahene vuruşla ulaşabildi.


       İkinci yarıya Hikmet Karaman "Bana göre" içinde bulunduğu hatandan döndü ve Musa - Murat değişikliğini yaptı bunun yanı sıra Tuncay yerine Ferhat'ı da aldı oyuna. İkinci yarı iki takım için daha kontrollü bir hal almıştı ki ilk yarıdaki tempoya nazaran, Belluschi şapkadan tavşan çıkardı. Pozisyon öncesi Pinto ile Ferhat'ın arasında geçen pozisyonda hakem takdir hakkını bizden yana kullandı bence. O pozisyona faul çalsa fazla birşey söyleyemezdik. Golün üzerinden çok geçmedi ki Orduspor kaptanı, ilk golün sahibi sahada en çok isteyen oyuncu Ali Çamdalı 2. sarı karttan ihraç edildi. Ali Çamdalı'nın oyundan atılışı "Malumun İlamı" oldu.
    
       Orduspor'un 10 kişi kalması sonrası Sestak devreye girdi daha fazla boş alan bulunca önce Ferhat'a çok güzel zamanlamalı gol pası verdi lakin hakemler bu sefer temiz gole ofsayt dediler ve golü iptal ettiler.Takımımız golü arzulamaya devam ettiği önce Sestak kendi takipçiliğiyle bir gol attı. Ardından nasıl olduysa attığımız 3 golde direk katkısı olmayan Batalla'nın korner atışına güzel bir kafa vuruşuyla maçın skorunu tayin etti. Yani bizi Avrupa'ya %90 , Orduspor'u %100 küme düşüren bir maç sonucu oldu bu.


        Ferhat'ın uzun süreden sonra oyun içinde etkili olması önemliydi bunda muhakkak daha geniş alanda oynamasınında etkisi var ama en azından orta isabet oranını arttırmış olması bizim için önemli. İbrahim - Ferdind - Carson üçlüsü yediğimiz 2 gole rağmen güven veren isimlerdi. Batalla bugün çok çalıştı. Belluschi savruk ama verimliydi 1 gol 1 asist ile tamamlamış oldu maçı. Şener'in kart cezalı duruma düşmesi sonrası Belluschi için "Acaba mı?" derken Hikmet Hoca'nın O'nu oyundan alışı yüreğimize su serpti. Hikmet Hoca'nın oyunu yaşayışına önemli bir örnekti.



        Beşiktaş bu hafta Eskişehir deplasmında olacak yarın akşam sezon sonunu beklemeden haftayı 3.lükle bitirebiliriz. Haftaya Eskişehirspor ile bu seneki son iç saha maçımızı oynayacağız.Sezonun veda maçı içinde 2 vedayı daha bulunduruyor. Belki Atatürk Stadyumu'nda oynanacak son lig maçı olacak ama kesin olan "En Büyük Kaptan Ömer Erdoğan" ın vedası olacak. Yerimizi alalım hem teşekkürümüzü edelim hem de bu seneki Avrupa biletini kesinleştirelim.



       


     

1 yorum:

  1. Vay cuneyt reyiz gene ekranlarda guven kardesini hic aramiyon yalniz iki goygoy yapamadik ne zamandir telini kaybettim askerden sonra aricam arayamiyomda:-)

    YanıtlaSil