16 Mart 2013 Cumartesi

İlaç gibi takım!


Öncelikle böyle keyifli bir hafta sonunu bizlere armağan eden takıma teşekkür ederek başlayalım. Pazar günü Kadıköy'de alınan ağır ve bol şaibeli yenilgiden 5 gün sonra ligin en formsuz takımlarının başında gelen Trabzonspor'u konuk ettik. Ferhat, Pinto, Basser gibi as eksikliklerin olduğu bir dönemde bize ilaç olabilecek en iyi rakipti Trabzonspor ve çok şükür kazasız geçtik. Bu galibiyetle Karabükspor ve Kayserispor'dan sonra Trabzonspor'u da 2 maçtada mağlup etmeyi başardık. Bir sezonda Trabzonspor'dan alınan 6 puan gerçekten keyif verici.

Fenerbahçe karşısındaki ilk 11'den sadece maçtan önce Milli Takıma seçildiği açıklanan Serdar Aziz Ferdinand değişikliği vardı. Ve maç Kadıköy'ün kopyası gibi başladı 2.dakikada öne geçen Bursasporumuz'da golün adı Batalla'ydı. Ardından bu kez sahneye Henrıque çıktı. Serdar'ın rakibini kaçırdığı pozisyonda skoru dengeledi. Bu golden 11 dakika sonra Olcan Serdar'ın yanından geçip gitti ve ara pasını Halil'in önüne çıkarttı kademede geç kalan Vederson'un da katkılarıyla geriye düştük. Neyse ki Pablo hala sahadaydı. Vederson'un kullandığı serbest vuruşta zekice yaptığı kafa vuruşu skoru dengeledi. Ardından gecenin yıldızı Şener çıktı sahneye ve Dani Alves'i kıskandıracak bir golle devreye 3-2 önde girmemizi sağladı. İkinci devrede gol fırtınası dindi ve rakibine gol şansı tanımayan takımımız altın değerinde 3 puanı cebine koydu.



Maçın adamı Şener Özbayraklı dedik, o muhteşem golü olmasada bence ''man of the match'' onun hakkıydı zaten. Geçen hafta Sow karşısındaki etkisizliğinin hıncını Trabzonspor'dan çıkardı resmen. Son iki maçtır sağ kanatsız oynayan takımımızda 90-100 metrelik koridoru tek başına işletmeye çalışıyor Şener ve dün gerçekten hem ofansta ilk golde yaptığı orta ve attığı muhteşem gol ile hem de defansta ceza sahası içinde hayati derecede yaptığı 2 kritik müdahele ile maça damgasını vurdu. Sanırım formasının yakasını kesmesi ona uğurlu geldi :)

Batalla'yı zaten konuşmaya gerek yok. Gerçekten çok büyük bir oyuncu ve lider. 1.70'lik boyuyla bütün takımı sırtlıyor ve inatla Avrupa Kupaları potasında tutuyor.

Maçın dün benim adıma hayal kırıklığı Sestak'tı. İnanılmaz etkisiz bir maç çıkardı Yumlu ve Bamba gibi ligin en formsuz stoperleri arasında geçen hafta gol atmanın moraliyle birlikte ben daha aktif bir Sestak bekliyordum. Ancak olmadı, dün sahada Pinto olsaydı sanırım skor tabelasında Bursaspor'un yanında en az bir 5 yazardı.

Son olarak hakeme değinelim. Gerçekten iki taraf içinde çok berbat bir yönetim gösterdi Serkan Çınar. Bamba ve Tuncay'a veremediği ikinci sarı kartlar, dolayısıyla kırmızı kartlar. Trabzonspor'un ilk golünde Henrique'nin ilk pozisyonda çizgiyi geçen topunu es geçip tamamladıktan sonra golü vermesi, Colman'a çıkmayan kırmızı kart vesaire.

Şimdilik önümüzde Milli maç arası var fırsattan istifade sakat oyuncularımızın iyileşmesi en büyük temennimiz. Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarını en kötü ihtimal 4 puan ile geçip son 6 maça daha bir motive girmeliyiz. Yaparsın Bursasporum...

1 yorum:

  1. tam tahmin ettiğim gibi. hikmet karaman'ın adı geçmiyor yine:) takıntı var sende. aş bu takıntıları.

    YanıtlaSil