4 Ekim 2013 Cuma

Şükürler olsun...



Bu sezon ilk ve en son galibiyetimizi 31 Ağustos'ta Antalya deplasmanında almıştık. O maçta da 3 puana sevinemeden Belluschi'nin yaşadığı sakatlık can sıkmıştı. Ardından gelen Eylül ayını  Belluschi'siz çıktığımız 3 maçtada 3 puanı bir arada göremeyerek geçtik, ve bugün Karabük'te Belluschi ile birlikte tekrar 3 puanlı bir dönüş yaptık.

Alman teknik adamımız Daum Akhisar maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü takımımızı. Akhisar'a karşı ilk 11 çıkan Şamil, Musa ve Enes yerine Yasin, Belluschi ve Murat formayı kapan isimlerdi. İlk 3 dakikada 2 korner yiyerek maça başlasakta 10.dakikada Taiwo'nun 90'a giden frikiği ile birlikte silkinip maça adapte olmaya başladık ardından Mabiala ve Ahmet İlhan'ın hikayeden kendini yere bırakmaları ve Samba Sow'un 10 dakika gecikmeli gelen kırmızı kartı ibreyi yavaş yavaş bize döndürürken sahneye ''özlenen adam'' Basser çıktı. Gelişine kaleye gönderdiği füze kaleciden dönerken, dönen topu tamamlayan isim Murat Yıldırım oldu sağ koridorumuzun katkılarıyla tabela 1-0 lehimize döndü.

Gol dışında ilk yarıda akılda kalan tek pozisyon hatta golden fazla akılda kalan pozisyon şüphesiz Bellucshi'nin Mabiala'yı rencide ederek attığı çalım ve o artistik çalıma yakışır bir vuruşla pozisyonu bitirme isteğiydi. Zor hareketin ardından basit bir vuruşla golü yapabilecekken işin artistliğini sürdürmesine şahsen kızmıyorum, yokluğunu en çok hissettiğimiz adam o kadarına da hakkı olsun. İlk yarı sürekli oyunu kendi yarı sahasında kabul eden ve top bizdeyken (oyundan çıkana kadar) Akpala dahil tüm adamlarının orta sahayı geçmediği Karabük şimdiye dek sezonun en yüksek pas istatistiğini yapmamızı sağladı.

İşler ilk yarıda bu kadar iyiyken herkesin beklentisi ikinci yarı eksik rakibi karşısında Bursaspor'umuzun farkı arttırması ve rahat bir 45 dakika geçirtmesiydi. Ancak işler hiçte öyle gelişmedi ve ikinci yarıda takım adına parlayan iki isim başta Frey olmak üzere Civelli'ydi. İkinci yarıyla birlikte Lua Lua'nın oyuna ağırlığını koyması, İlhan Parlak'ın net pozisyonlara girmesi hepsi ev sahibi ekibi beraberliğe yaklaştırsada Sebastien Frey üst üste ikinci maçında da kalesini gole kapatarak ''Bu takım buradan 3 puanla çıkacak'' dedi adeta. Onun dışında Civelli ve Serdar ile birlikte geri 4'lüyü tamamlayan Basser ve Taiwo'da bugün iyi işler çıkarttı.

Belluschi - Yasin ikilisi kağıt üzerinde en ideal ikili gibi dursada Yasin'in de ilk 45 dakikada iki sarı kartlık hareketine tek sarı kart çıkması onu ancak 47 dakika sahada kalmasını sağladı. Daha sonra yerine giren Musa'da takımın ikinci yarıdaki temposuzluğuna ayak uydurup her topu geriye oynayınca rahat bir maç seyretme hayalimiz yine suya düştü. Koskoca Bursaspor ikinci 45 dakikayı 10 kişi kalan rakibi karşsısında bu kadar futboldan uzak, bu kadar temposuz oynamamalıydı diye düşünüyorum.

Bu arada 3 maç aradan sonra Belluschi'yi sahada görmek müthiş bir keyif. Onun dışında Murat'ın çabalaması ve yaptığı gol vuruşu takdiri hak ediyor. Ayrıca Kazım'dan da söz etmek gerek, bugün gerçekten çok verimliydi bence. İşin şov yönünü bazen ön plana çıkartsada bu takıma gerekli olan bir adam, ikinci yarı İshak'ın müdahalesiyle yerde kalmasıda net penaltıydı ayrıca. Batalla'nın da eski vites yükselttiği günlere dönmesiyle tekrardan yukarılara tırmanışa geçen bir takım olacağımıza ben eminim.

Takımın özgüven kazanması açısından bugün alınan galibiyetle Milli maç arasına girmek çok önemliydi. Bir önceki Milli maç arasına girmedende Antalyaspor'u yenmiştik ama ara dönüşü Beşiktaş maçı tam bir faciaydı. İnşallah bu sefer Kayserispor maçıyla birlikte  Milli arayı daha iyi değerlendirmiş bir şekilde lige döneriz. Bir de herşeyden önemlisi bu soğukta Karabük'te armayı yalnız bırakmayan insanlar evine mutlu mesut döneceği için teşekkürler Bursasporum. Sayende güzel bir hafta sonu bizi bekler...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder