22 Ekim 2013 Salı

Hırs ve Özlem

      
Mersin İdman Yurdu ile oynadığımız maçtan bu yana böyle bir gevşeme yaşamamıştık. O gün de son dakikada Batalla atmıştı Kayserispor maçında da öyle oldu.

       Kadrolara baktığımızda iki teknik direktöründe mecburiyetlerden kurduğu kadroları görüyoruz. Bizi etkileyen yabancı kuralı Kayserispor'u etkileyen sakatlıklardı. Açıkçası düşündüğüm şu oldu Kayserispor'un dizilişini gördüğümde "Sefa Yılmaz'ın forvet oynamak zorunda olduğu takımdan gol yemeyiz herhalde"


       Hani bir klişe vardır ya "Hak ettiği yerde bulunmuyor" diye Kayserispor bu klişeye en çok uyan takımlardan biriydi. Bobo'nun kafadan ve bedenen yaşadığı sakatlık takımın gol ritmini bozdu yoksa oyun olarak "Tabanca" gibi bir takımdı Kayserispor dün Bursa Atatürk Stadyumu'na çıkana kadar. Dün beni en çok şaşırtan bu "Tabanca" takımın "Kesere" dönmesiydi.


        Frey- Basser, Serdar, Civelli, Taiwo'dan oluşan savunma hattı oturmuş gibi gözüküyor. Serdar'da geçen seneden hatta bu sene Rizespor maçınıda sayarsak eser yok gibi. Dengesiz hareketleri oluyor ama yine de oyun konsantrasyonu çok yüksek. Ofsayt çalınan pozisyonlarda bile topu takip ediyor. Kayserispor karşısında bu 5linin önünde Şamil'e görev verdi Daum. Şamil'in bence maksimum oyunu bu dün onun da konsatrasyonu çok yüksekti lakin benim Bursaspor gibi hedefi olan takımlara yakıştırdığım ön libero modeli bu değil. Ceza sahasına girmekten, derin top atmaktan ve şut çekmekten çekinmeyecek biri olması lazım ki Batalla ve Belluschi'nin marke edildiği zamanlar elimiz güçlensin.


        Kanatlar bildiğimiz gibi Murat iyi niyetli, savaşçı ama sağ açık değil. Takımın en çok gol atan oyuncusu olması ( Enes ile birlikte) güzel bir ironi ama istenen verimi alamıyoruz. Bence Murat şahane bir 12. Adam ama maalesef onu Daum 11 oynatmak zorunda kalıyor. Ferhat için söyleyecek fazla birşey bulamıyorum. Gerek Bank Asya performansını gerekse de bizde yakaladığı 10 maçlık performansı (BJK-1461 Trabzon maçları arası) şuan oynayan Ferhat ile kıyaslayınca işin içinden çıkamıyorum. Bazı oyuncular için performansta kırılma zamanı vardır mesela Tuncay 29 yaşından sonra performansı hiç ileriye gitmedi. Avrupada bunu gördüler ve kadroya dahi giremez bir adam olmuştu maalesef sanırım Ferhat için bu eşik çok erken geldi. Ferhat'ı bugüne kadar hem umutlu bekledim daha evvel izlediğim performansına güvendim ama Bursaspor forması bu kadar ucuz değil.

     Belluschi ve Batalla oyunun hep içinde ama "Etkililer mi?" dersiniz. Bence Hayır. Belluschi oyunun savunma yönünde yine etkin rol alıyor bu durum daha çok rakip takımın ceza sahasına yakın oynamamızı sağlıyor. Belluschi yokken "Ribaund" denen topları hiç alamıyorduk. Onun varlığı bu yüzden dahi çok önemli ama hücum performansı daha istenilen seviyeye çıkmış değil. Şut, ata top atan Belluschi yok bu haliyle Konyaspor'a yetebilir belki ama Fenerbahçe maçında bizim bildiğimiz Belluschi dönmek zorunda. Aynı şey Batalla içinde geçerli çok şey yapmak istiyor, bütün yük onun üstünde ama yapamıyor. İlk yarıda, ikinci yarının başlarında kaçırdığı golleri yapması lazımdı mesela ama herşeye rağmen dün yine Bursaspor'u ipten alan isimdi.


       Kazım sağ açık problemini çözmek için geldi ama şimdilik forvete pansuman yapıyor asıl mevkisi bence forvet zaten Kazım'ın ideal bir 2. forvet olabilir kendisinden. Dün maçın en önemli isimlerindendi bizim adımıza. Sırtı dönük oyunu, hava toplarında başarısıyla Pinto'nun geldiği sezondan sonra izlediğimiz en iyi forvet performansını izletiyor bize.

        Kenardan gelenlere bakınca Şener ve Enes iş birliğiyle atılan bir gol vardı. Bu golün bu kadar rahat olmasının sebebi muhakkak Kayserispor'un 9 kişi kalması var lakin Şener'in sağ açıkta denenebileceğini çok uzun zamandır konuşuyoruz. Belki dakikaları arttırabilir zira Şener'in hücumda ilk adımı çok hızlı bu özelliğiyle adam eksiltebiliyor görece iyi orta yaptığını da eklersek mevcut kadromuzda sağ açık oynayabilir düşüncesi oluşuyor bende. Enes oyun içerisinde maalesef çok eziliyor lakin adam "Golcü" inşallah bu gol şansı devam eder takımın en golcü oyuncusunun.


          Maçın kasvetli yönlerine girmek istemiyorum Erhan yeteri kadar anlatmış. Ben bayadır yazmıyordum o yüzden sadece kendimizden bahsedeyim istedim. Zira biz istediğimiz performansa çıkarsak ligi yine istediğimiz yerde bitirebileceğimize inanıyorum. Hedef Konya deplasmanı şuana kadar hiç galibiyet alamadığımız bir deplasman yanlış hatırlamıyorsam. Kullandığım ilk fotoğraftaki hırs olduktan sonra 3 puan çok zor olmayacak inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder