28 Ekim 2013 Pazartesi

Şans bize güldü



Karabük ile başlayıp Kayserispor ile devam eden galibiyet serisine üçüncü halka dün Konya'da eklendi. Ferhat Kiraz'ın golüyle 3 puana ulaşan takım ayrıca sezonun ilk 7 resmi maçında 14 gol yiyerek hayal kırıklığına uğratsada son 4 maçta toparlanarak rakiplerine gol şansı vermemeye devam etti.

Takımın patronu Daum Kayserispor karşılaşmasındaki ilk 11 ve yedek kulübesini bozmamıştı ve aynı düzenle dün Konya'da sahaya çıktı Bursasporumuz, tribünlerdeki 2000'in üstünde taraftarının da desteğini arkasına alarak. Maç öncesi galibiyete rahat ulaşacağımız düşüncesinde olsamda maça bomba gibi başlayan taraf Konyaspor oldu, ilk 8 dakikada 4 korner atan ev sahibi maça başlar başlamaz oyunu yarı sahamıza yıkmayı başarmıştı. İlk 15 dakikadan sonra yavaş yavaş maça adapte olmaya başladık. Ortaya koyduğumuz oyun açıkçası çok umut vermesede 35.dakikada Batalla'nın ceza sahası içinde yerde kalmasına 'devam' diyen Volkan Bayarslan öne geçme şansımızı elimizden alıyordu.

0-0 biten ilk devrede akılda tek pozisyon bırakan takım ikinci yarıya daha istekli başlamıştı. 53'-58' arası Serdar, Kazım ve Belluschi ile gole çok yaklaşsakta top her seferinde kaleye girmemeyi tercih etti. Dakikalar 66'yı gösterdiğinde sahneye Kazım - Ferhat ikilisi çıktı. Kazım'ın pasında ceza sahası içinde topu gelişine düzgün bir vuruşla ağlara gönderen Ferhat sezon başından bu yana süregelen formsuzluğunu bu maçtada devam ettirmesine rağmen tabelayı değiştiren isim olmayı başardı. Kalan dakikalar ise tam bir ızdıraptı hele ki son 10 dakikada Konyaspor'un direkten dönen iki topu adeta ömrüden ömür götüren cinstendi. Neyse ki korkulan olmadı ve ''Gol yemezsek en kötü berabere,atarsak üç puanı alırız'' felsefesiyle bir deplasmanı daha mutlu mesut bitirdik, aynı zamanda ceza sınırında Civelli'nin kart görmeyerek maçı kapaması ve cezalı duruma düşmemesi en az 3 puan kadar değerliydi.

Son 4 haftadır gol yemiyoruz dedik, bugün her ne kadar Konyaspor'un 3 topu direkten dönsede ciddi anlamda Daum'un defans hattını oturttuğunu söylemek mümkün. Sezonun ilk başlarında Vojdodina'dan falan yediğimiz golleri düşünüyorumda arada dağlar kadar fark var. Serdar - Civelli ikilisini Allah nazarlardan korusun diyelim, ön liberoda Şamil'i yorumsuz geçmek en güzeli mutlaka bizim gör(e)mediğimiz birşeyler var bu adamda heralde. Bugün takımın hücum gücünü oluşturan 5'liden 'iyi' diyebileceğimiz bir adam bence yoktu. Kazım'ın yaptığı asist, Ferhat'ın attığı gol biraz durumu kurtarsada Batalla ile Belluschi'nin kendilerinden beklenenin altında kalması üretkenliğimizi ve topa sahip olmamızı epey düşürdü.

4 haftadır gol yemeyip 3 haftadır kazanıyoruz, kazanmak elbet güzel ama takımın eksik ve kötü yönlerini mutlaka ilgililerde görüyordur diye düşünüyorum. Şimdi sıradaki rakip Fenerbahçe. Avrupa Kupaları'ndan men yiyerek sadece lige konsantre olan ve geride kalan 9 maçta 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 7 galibiyet alan sarı lacivertliler ile oynayacağımız maç bence sezonun en ciddi sınavı niteliğinde. Sahadan istediğimiz sonucu alarak ayrılmak istiyorsak gerçekten sahaya çıkacak 11 adam elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda. Umarım oyuncularımızın ekstra işlerini bol tutacağı bir günde oluruz ve çıkışımızı sürdürürüz.



Son olarak Konya'da armayı yalnız bırakmayan binlerce insana binlerce kez teşekkür. Çok büyüksünüz çok...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder