27 Eylül 2013 Cuma

Organize İşler...

Beşiktaş - Galatasaray maçında çıkan olayların faturası dün açıklandı ve PFDK siyah beyazlı kulübe 4 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Şu tabloya sadece 4 maç seyircisiz, sözün bittiği yer.



Ve cezaların açıklanmasından 10 dakika sonra falan Beşiktaş'tan bir yöneticinin basın toplantısı başladı. Açıklamayı canlı seyretmedim, sosyal medyadan takip ettim ama o açıklamayı okurken yüzü hiç kızardı mı merak ettim. Toplantının en can alıcı cümlesi ; ''Sahaya atlayanlar Beşiktaşlı değildir. Öyleyse bu ceza neden?''  Sahaya atlayanların Beşiktaşlılığını nasıl ölçtü yönetici amca merak konusu, bu işin içinden bu kadar ucuz ve kıytırık bir kararla kurtulmuşlarken verilen 4 maçlık ödüle hangi yüzle 'neden?' diye sordu ayrı merak konusu.

Toplantının diğer iki kilit cümlesi ;

''Hükmen mağlup ilan edilerek zaten cezalandırılan Beşiktaşımız, PFDK'nın bu haksız kararıyla ikinci kez cezalandırılmıştır.''

''Ancak ve ancak Tahkim Kurulu'nun bu cezayı bütünüyle kaldırmasıyla vicdanlar temizlenecektir.''

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır diyeceğim ama ev sahibi konumundaki insan Yıldırım Demirören olunca insanın yorum yapası bile gelmiyor.

Bir de bu camia her olayda nasıl oluyorda mağdur rolünü üzerine geçiriyor gerçekten üniversitelerde tez konusu olacak cinsten. Artık diyecek çok fazla söz yok ben sadece tebrik ediyorum, demagoji konusunda ustalıklarından dolayı. Respect!

Gelelim işin tribün boyutuna maçın ertesi gününden itibaren gözaltılar yapılıyor ardından  1 yıl seyirden men cezası verilip serbest bırakılmalar görüyoruz. Henüz hakkında ''suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak'' ile suçlananını görmedim. Muhtemelende göremeyeceğiz, 4 ay özgürlüğü elinden alınanda olmayacak, 6222 sayılı yasada uygulanmayacak.

Yasanın zaten Bursaspor camiası için çıkarıldığı çok açık. Gençlik ve Spor Bakanı bugün çıkmış diyor ki ''Çıkan olaylarda gözaltına alınanlar MAALESEF tutuklanmadı'' Yahu neden maalesef ? Yasa aynı yasa, Bursa'da x kararı verilirken İstanbul'da nasıl y kararı veriliyor ? Bu ülkede adalet hakimlerin keyfine mi bağlı ?

E-Bilet desen zaten patlamış. Geçtiğimiz aylarda TFF'nin Olimpiyat, Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray, Bursa ve Trabzon'da ki stadyumlarda yürürlüğe girecek dediği uygulama neden bu derbide uygulanmadı ? Bursa'da insanlar tek tek TC Kimlik Numaralarını vererek bilet alırken İstanbul'da bu uygulama neden hayata geçirilmiyor ?

Bu işin neden bir standartı yok ? Adil olmak bu kadar zor birşey değil ya, gerçekten. Bizim tek isteğimiz ADALET ! Ancak tüm uygulamalarda hep pilot  şehir olmaktan bıktık usandık artık. Çok birşey istemiyoruz kartlarınızı açık oynayın, dürüst olun bu yasalar bu uygulamalar Bursa şehri  - Bursaspor Kulübü için çıkartıldı açıklaması yapın bizde rahatlayalım sizde. Başka türlüsü gerçekten mide bulandıran cinsten oluyor.

Neyse elbet bir gün bu ülke futboluda temizlenecek umuduyla Akhisar Belediyespor maçını bekleyelim bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder