6 Ağustos 2013 Salı

Pilot takım kime hizmet edecek ?



Dün Olay gazetesinde çıkan ''Karaman’ın oğlu Yeşil Bursa’da'' haberine tepki olarak yazılmıştır diye notu en başa düşelim.

Haberin içeriği şu ; 

''Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın Manisaspor’da kalecilik yapan oğlu Ömer Faruk yeni sezonda pilot takımda forma giyecek.Bursaspor’un pilot takımı olarak önümüzdeki sezon Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele edecek olan Yeşil Bursa ilk transferini kaleye yaptı.
Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın oğlu olan ve Manisaspor A2 takımında forma giyen Ömer Faruk Karaman iki haftadır yeşil beyazlı takımla antrenmanlara çıkıyor.
İdmanda geçirdiği hafif sakatlık nedeniyle Balıkesirspor ile oynanan ilk hazırlık maçında forma giyemeyen 23 Temmuz 1992 Berlin doğumlu Ömer Faruk, Manisaspor formasıyla U 18 Ligi’nde 13, A 2 Ligi’nde ise 18 maçta forma giydi.
Ömer Faruk meslektaşları İbrahim ve Sercan Şen ile forma rekabeti yapacak.''

Görüşümü çok net belirteyim; mide bulandırıcı bir haber. TFF'den geçmişine bakayım dedim kaleci kardeşimizin. 14 yaşında futbola Selimiye Kulübü'nde başlamış. 3 sene sonra 2009-10 sezonunun başında ilk transferini babasının başında olduğu Ankaragücü'ne yapmış. Burada 1.5 senede 13 kez U18 kategorisinde maç oynamış.  Ardından 2.transferini ise 2010-2011 sezonunun devre arasında yine babasının başında olduğu Manisaspor'a yapmış. Orada ilk yarım sezonunda A2 Ligi'nde 9 maç, ardından 2011-12 sezonunda ise yine 9 kez A2 maçında forma giymiş. Geçtiğimiz sezon ise hiçbir resmi maçta oynamamış. Ve Olay Gazetesi'nin haberi doğruysa bu kaleci kardeşimiz kariyerinin 3.transferini yine babasının başında olduğu kulübe yapacak.

Ben bunun doğruluğuna açıkçası inanmak istemiyorum. Bursaspor Kulübü'nün pilot takımının misyonu Bursaspor'a oyuncu yetiştirmek olmalı, başka türlüsü insanları soğutur. Eğer ki amaç Bursaspor'a oyuncu yetiştirmekse o kulüp kimsenin babasının çiftliği değil. Yok bu amacı taşımıyorsa sağda solda ne kadar lisanslı eş dost akraba varsa buyursun gitsin oynasın.

Bursaspor Kulübü'nün 1999-1994 arası doğumlu tüm kalecileri Milli takım oyuncusu. Tabiki çok ufakları Yeşil Bursa ayarında değil ancak pilot takımın varsa kaleci ihtiyacı 1 senedir sadece idmanlarda kalecilik yapan Bekir Sevgi'yi yollayalım gitsin oynasın. Ya da verelim Okan Kocuk'u A Takımda 4.kaleci olup A2'de oynayacağına gitsin orda forma rekabetine girsin. Böyle bir dünya yok yani, benim altyapımda bu arkadaşın 21 yaşına kadar oynadığı maçı tek sezonda oynayan adamlar varken bu transfer büyük tutarsızlıktır. Ve umarım bu haber doğru çıkmazda bizim pilot takımımız üzerine hayallerimiz beklentilerimiz sekteye uğramaz...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder