2 Ağustos 2013 Cuma

İlk Elin Günahı Olmaz


     Sezonu UEFA Kupası 3. tur Vojvodina deplasmanıyla resmi olarak açmış olduk. Benim için sezonun başlangıcını en iyi anlatan başlık bu olduğu için başka bir başlık bulmaya uğraşmadım.

  
     Sırbistan'dan 2-2 lik beraberlikle döndük aslına bakarsak maçın hakkı bu değildi ama 2-2 de böyle çift ayaklı maçlar için kötü skor değil enseyi karartmadık yani. Maçtan önce 4+6+0 taktiğiyle başlayacağımız konuşuluyordu. Gerek Pinto'nun gözden çıkarılmış görüntüsü gerekse de Vojvodina'nın en etkili hücum silahı kontra atak olması bu dedikodunun altında yatan sebeplerdi ama Hikmet Karaman klasik diyebileceğimiz 11 imiz ile çıktı sahaya. Bence doğru olan da buydu gerek Bursaspor'un bir sistemi olması açısından gerekse de toplam kalite açısından Batalla-Pinto'nun aynı anda sahada olmasını doğru buluyorum.


    Klasik ilk 11 dedim Frey, Civelli, Taiwo ve Şamil olmak üzere 4 yeni isim vardı sahada. İftar sonrası telaşıyla televizyonun karşısına oturduk ben maçı açtığımda 2. dakika oynanıyordu sanırım maçın başında Sestak ile pozisyona girmişiz, sezonu hızlı açmışız. Devamında Aboubakar ile sol kanattan yüklendiğini gördük Vojvodina'nın ama Şener hiçbir pozisyonda yılmadı hep ayakta kalmayı başardı. Frankurt maçında endişe veren Şener'den sonra Aboubakar gibi atletik bir oyuncunun karşısında dik durması önemli bir sınavdı. Bu kanatta istedikleri etkinliği gösteremeyince sürekli sağ kanadı kullanmaya başladılar. Taiwo ilk yarı bu kanadın etkinliğini bir hayli yavaşlattı. Vojvodina için akılda kalan tek pozisyon savunmanın yaptığı bir hata sonrası Frey'in açılıp pozisyonu engellemesiydi. Biz yine Batalla'nın ayağına bakarak başladık oyuna, maçın başında da Batalla fazla top kaybı yapınca istediğimiz etkinliği sağlayamadık. Dakikalar ilerledikçe daha fazla top çevirdik ve daha etkin ataklar yapmamıza sebep oldu bu durum ama buna rağmen yardımlaşmada ciddi eksiklerimizin olduğunu görebiliyoruz. Penaltı pozisyonundan önce Pinto bir gayret topu kazanıyor, sağa çekiyor, sola çekiyor yardım gelmiyor sol kanattan. İlk yarı itibariyle Pinto'nun top tutmada gayretli olduğunu söyleyebilirim. Maç öncesi en önemli 2 kozumuzu Batalla ve Belluschi'nin elektriğiydi ve maç boyu sadece 2 defa birbirlerine akım verebildiler. İlk pozisyonda bu akım penaltıya sebep oldu. Penaltıyı kazanan Batalla klas bir penaltıyla takımımızı öne geçirdi.


    İkinci yarıya daha kontrollü başladık. 65-70 dakikalarda artık Vojvodina'nın tamamen ümidini yitirdiği gözüküyordu, top kayıpları arttı, ikili mücadelelerde etkinlikleri azaldı o dakikalarda Hikmet Karaman Tuncay-Ferhat hatta Murat-Şamil değişikliğini yapsa bence turu Sırbistan'da geçmiştik ama futbol güzel oyun top gol olacağım derse oluyor. Vulicevic orta yapayım derken golü buldu ve bir anda elektroşok yemiş gibi oldu Vojvodina gol sevinciyle beraber inanılmaz bir dinanizm geldi takıma. Bizde bir o kadar kötü gözükmeye başladık. Otoban yaptıkları sağ kanattan güzel bir orta savunmanın dengesiz yakalanması, İbrahim'i de kötü pozisyona soktu o da yükselemeyince maç öncesi istim üzerine olan Aboubakar 2. golü buldu Vojvodina adına.


   2-1 de beni korkutan bir skor değildi çünkü güvendiğimiz adamlardan hücum anlamında hiç verim alamamamıza rağmen maçı alacak pozisyonları üretmiştik yine böyle Batalla-Belluschi organizasyonunda Delac'a takıldık. Lakin bariz kalite farkımız var son 5 dakika biraz yüklendik, 90. dakikada olsa da golü bulmayı başardık, skoru tayin ettik.


    Bayramın ilk günü Bursa'da ağırlayacağımız maçın özlem ile çok farklı bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Bu turdan endişem yok ilerleyen turlar için ise takviyeye ihtiyacımız var dahası dün sahada 7 yabancı vardı asıl lig için takviyeye ihtiyacımız var. Hikmet Karaman'ın elini güçlendirecek hamlelere ihtiyaç var.


     Sahada yeni transferlerden en göze batan bence Civelli'ydi. Frey yediği gollerle eleştiriliyor. Benim bildiğim Frey maç alan bir kaleci mesela dün Vojvodina baskın oynasa belki hiç gol yemezdi. Şut değil gol kurtaran cinsten bir adam ama bu tip sakarlıkları her zaman olmuştur zaten olmasa İtalya'da Buffon ve Toldo ile beraber anıldığı dönem adı üzerlerine yazılırdı. Taiwo ilk yarı bence iyiydi ama 2. yarı önünde oynayan Tuncay'ın ve Vojvodina'nın etkili ayaklarının etkisiyle oyundan düştü ve kötü gözüktü ama sahada duruşu, bakışı ümit vaad ediyor. Şamil profesyonel bir oyuncu Orduspor'da neyse bizde de o ama bu tip oyun ile Bursa'daki maçlarda homurtulara engel olması kolay değil zira Adem'in geldiği dönem sezon başı performansı Şamil'den üstündü ama Adem'in şehirden nasıl gönderildiği ortada. Eskilerden Şener, İbrahim ve Batalla görevini yaptı diyebiliriz.


    Eleştiri muhakkak olacak ama daha ilk maçtan kantarın topuzunu kaçırmamak lazım nihayetinde sezon açılış maçımızdı benim takıma hala güvencim tam lakin daha yukarısını hedef koymak için önümüzdeki 1 hafta Yönetimin, Hikmet Hoca ve oyuncularından fazla çalışması gerekiyor. Transferler bitmeli zira playoffta her ne kadar seribaşı olsakta kiminle karşılacağımız belli olmaz. Yeni bir hayalkırıklığı bu şehrin en korktuğu şeylerin başında geliyor.





   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder