30 Kasım 2013 Cumartesi

Tabela bizden yana




Fenerbahçe, Sivas mağlubiyetleri üstüne Pablo krizinin peşinden Kasımpaşa beraberliği derken çalkantılı günler geçiren camiamızda dün Elazığ’da alınan 3 puan bir nevi pansuman oldu. Ancak alınan 3 puana rağmen ortaya konan oyun ben dahil bir çok kişiyi tatmin etmedi. Aslında ortaya konan oyuna bakmaksızın alınan 3 puan sevindirici ancak daha sezonun ilk çeyreği itibari ile düştü gözüyle bakılan Elazığspor karşısında bu kadar ezilen bir Bursaspor buruk bir 3 puan sevinci yaşattı.

Kasımpaşa ilk 11’inden Murat ve Tuncay’ı yanına çeken Daum sahaya Musa ve cezası biten Belluschi’yi ilk 11’de görevlendirerek başladı. İlk dakikalarda Basser’in çizgiden çıkardığı top ile maça yüreğimizi ağızımıza getirerek başlayan takımımız neyse ki maçın 16.dakikasında Ferhat’ın aldırdığı penaltıyı Taiwo klasına yakışır sertlikte bir vuruşla gole çevirdi ve 1-0 öne geçmeyi başardık. Penaltı pozisyonunu başlatan Musa’nın da hakkını teslim etmek gerek, Ferhat’ın koşu yoluna çok iyi bir top attı, Kasımpaşa maçından biriktirdiği enerjisini kullanan Ferhat’ta İbrhaim Kaş’tan penaltıyı aldırmayı başardı. 1-0’dan sonra oyunu rölantiye alan takımımız devrenin sonuna doğru verdiği en net pozisyonda Frey’in kurtarışı sayesinde soyunma odasına 1-0’la  gitmeyi başardı.

Ve işlerin sarpa sardığı ikinci devre... 45-60 arasını çok rezil bir biçimde kötü oynayan bir Bursaspor vardı sahada, öyle ki 8 haftadır üst üste kaybeden Elazığspor’un kendini Real Madrid hissettiği olmuştur. 58’de hem Serdar’ın hem Sow’un kırmızı kart görmesiyle takımlar maça 10’a 10 devam ederken, rezil bir 15 dakikanın sonunda 61’de Elazığ’ın beraberlik golü geldi. 1-1’den sonra da rakibinden oyunun hakimiyetini almayı başaramayan takımımızda şapkadan tavşan çıkartacak bir isme ihtiyaç vardı. Nitekim dakikalar 70’teyken Belluschi çıktı sahneye ve hiçbirşey yapmadığı 70 dakikanın ardından öyle muhteşem bir gol attı ki, bu golün hatırına onu pas geçmesek ayıp olur. 2-1’den sonra farkı arttıracak kontraları bulsakta değerlendirme başarısı gösteremezken kalemizde verdiğimiz pozisyonlarla da ecel terleri döktük ancak korkulan olmadı ve 3 puanı hanemize yazdırarak bir deplasmanı daha kötü oyun iyi skor ile kapattık.

Düne dair eleştrilere gelecek olursak ilk sıraya kesinlikle Serdar Aziz’i yazmak gerek. Takımın 1-0 önde ve kolunda kaptanlık pazubandı taşıyorsun rakip oyuncu sana vurarak zaten kırmızı kartı hak etmiş ne diye karşılık veriyorsun ? 1 metre arkanda çizgi hakemi var görmez mi sanıyorsun ? Serdar ne yazık ki senelerdir  A Takım’da olan ve bu kadar ümit vaad etmesine rağmen bir türlü eşik atlayamayan bir oyuncu olarak hafızalara kazınacak bu gidişle. Son bir kaç sezondur hep formu yükseltmişken yaşadığı sakatlıklar, bu yüzden A Milli Takım kampından oynamadan dönmeleri falan bunlar hep etken ancak bu yaşta bir futbolcunun bunlar mazereti olmamalı. Oyunun geneline bakacak olursak Belluschi ve Kazım’da maçın siliklerindendi. Belluschi attığı golle maçı ve kendini kurtarsada Kazım için her maç biraz daha fazla kişinin aklında  ‘’Beklentilere karşılık verebilecek mi?’’ sorusu oluşuyor. Bence bizim adımıza maçın en iyi adamı Ferhat Kiraz’dı. Kasımpaşa maçında tek bir depar bile atmayan ve yokları oynayan Ferhat dün aldırdığı penaltı ve İbrahim Kaş’a karşı kurduğu bariz üstünlükle vasat olan takımın en göze çarpan adamıydı. Bir de Civelli’ye ayrı parantez açmak istiyorum, attığı rövaşata çok klastı inşallah o da en yakın zamanda golle buluşur.

Şimdilik 18 puan ve maç fazlasıyla 8.basamağa kadar çıktık. Oynanan oyun her ne kadar ümit vermesede tabelada galibiyet yazması herşeyden önemli elbette. Hafta içi kupada Adana Demirspor maçında bir kaza yaşamadan tur atlamak ve ardından içerde Gençlerbirliği karşısında alınacak galibiyet tüm camianın gazını bir nebze alacaktır. Ocak ayındaki transfer dönemine kadar topladığımız maksimum puanı toplayarak devreye girmeli ve ardından bu sezonluk gerçekçi hedefimizi ortaya koymalıyız. Son olarak dün alınan galibiyette en çok Elazığ’da takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımız için sevindim gerçekten  Cuma günü Elazığ gibi bir deplasmanda armayı yalnız bırakmayan güzel insanlara helal olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder