9 Kasım 2013 Cumartesi

Hüsran...



Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ve Hüseyin Göçek  karşısında hak etmediği bir mağlubiyet alan Bursasporumuz bugün tam tersine tabir-i caizse dibine kadar hak ettiği bir mağlubiyet aldı.

Civelli'nin yokluğunda formayı giyen İbrahim dışında son haftaların bilindik kadrosu sahadaydı Sivas'ta. Ancak iç saha - dış saha oyunu açısından birbirinden çok farklı bi takım vardı, henüz 1.dakikada Serdar'ın hatasıyla gole çok yaklaştı ev sahibi bu pozisyon daha ilk dakikadan maçın gidişatının habercisiydi adeta. Dakikalar 10'u gösterirken Serdar'ın çok acemice yaptırdığı penaltı ve ardından atışı kullanan Aatıf'ın penaltıyı kaçırması Konya deplasmanında ki gibi ''şans bugün de bize güler mi?'' dedirtsede Sivas devre boyunca çokta hız kesmedi. Devre golsüz sona ererken bizim adımıza birinde Taiwo'nun diğerinde ise İbrahim'im imzasının olduğu iki atak vardı...

İkinci yarı maalesef kötü sonun yaşandığı devre oldu. 59'da İbrahim'in rakibine göre önde olmasına rağmen vuramadığı topa ayağını sokan Burhan skoru 1-0'a getirdi. Geriye düştükten sonra Daum oyuna hamlesini yaparak iki kanadı Tuncay ve Şener ile yenileme yoluna gitti.  Bitime 13 dakika kala bence bizim adımıza sahanın en iyisi ve isteklisi Taiwo beklenen frikik gollerinden ilkini atarak skoru dengelemeyi başarsada bu golden iki dakika sonra Aatıf ceza sahamıza elini kolunu sallayarak girdi biraz da Frey'in şanssızlığı ile birlikte skoru 2-1 e getirip maçı Sivasspor'a kazandırdı.

Sonuç olarak bugün sahada beraberliği dahi hak etmeyen bir Bursaspor vardı. Futbol namına ortaya birşey koyamamak, rakip ne zaman gol atacak acaba diye beklemek gerçekten yakışmıyor bizim gibi bir takıma. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında özellikle ilk 45 dakika deli fişek gibi olan takımın bir hafta sonra bu denli kötü olmasına ben anlam veremiyorum. Bugün Mete Kalkavan 70.dakika da maçın son düdüğünü çalıp karşılaşmayı bitirse kimse itiraz etmeyecekmiş gibi... Ne yazık ki oyuncularımız bile bugün kendilerinden galibiyet beklemeyince bu sonuç normal oldu.

Geçen hafta Fenerbahçe bize karşı 6 korner kullanıp 2 gol bulurken bugün biz Sivasspor'a 15 korner atıp bırakın gol atmayı hiçbirisine kafa bile vuramadık. Bu kadar verimsiz atılan kornerleri bir de Batalla ile Belluschi'nin hem formsuzluğu hem de Kadir Bekmezci ve Adem Koçak gibi iki defansif adama karşı oynamasının verdiği etkisizlikte eklenince anca frikikten gol atma şansımız kalıyordu. Onu da başarmamıza rağmen bugün komik goller yiyerek ne yazık ki bir haftayı daha puansız kapattık.

Şimdi önümüzde zorlu bi Kasımpaşa maçı var. Belluschi kart cezalısı gönül ister sahaya Emre Pehlivan çıksın oynasın ama çok fazla uçmamayı tercih edelim biz yinede. Musa - Şamil orta sahası ile şimdiden Allah bize sabır onlara da güç kuvvet versin. Kıpırdanmak istiyorsak Kasımpaşa - Elazığ serisinden en az 4 puan çıkartmalıyız. Yoksa bu gidişle ilk 5 yarışından koparsak devre arası transfer sezonunun çokta bi anlamı kalmayacak. Umarım iç sahada etkili futbolumuzu sahaya yansıtır ve Kasımpaşa karşılaşmasından istediğimiz sonucu alırız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder