22 Ocak 2014 Çarşamba

Dolu Dolu Bursaspor!

   Bursaspor tarihinin belki en dolu ocak ayını yaşıyoruz bu sene. Sezonun ilk yarısını beklentilerin altında tamamlayan ( özellikle futbol anlamında )  Bursaspor'a gereken takviyeler vakit kaybetmeden üst üste yapılınca, bir de Ziraat Kupası grup maçları da bu döneme denk gelince dolu dolu bir Bursaspor ayı geçiriyoruz ocak ayında.
                                   

    Öncelikle Ziraat Kupası'nda bu akşam Eskişehirspor ile karşılaşacağımız için maç değerlendirmesiyle başlayalım, nazarlık olsun diye de ince bir sitemimizi yöneltelim yönetime. Yeni transferlerin tak tak patlatıldığı, 4 puan ile grupta iddialı konumda olduğumuz bir maçı hafta içi saat 5'te oynatmamayı başarabilmeyi yönetim gönül isterdi ki bu maç saat 8 de başlasın tribün-takım-yönetim bütünleşmesi yaşansın. Eskişehirspor ile 3 maç oynayacağız malumunuz üst üste bunlardan ilk 2si Bursa'da oynanacak. Camianın ritm ve motivasyon yakalaması için çok uygun bir ortam. Eskişehirspor'u Bursa'dan puansız uğurlamamız halinde "Avrupa yakın, meşalaleri yakın" havasına girecektir şehir. Bugün için benim için önemli olan konulardan biri de Ertuğrul Sağlam'a ve Daum'a gösterilecek saygı. İnşallah ikisi de ıslıklanmaz.


    Daum'un aldığı puana lafım yok lakin oynattığı futbol ile alakalı şikayetimi bir önceki yazımda dile getirmiştim. O gün için Daum'a "Neden bu futbol?" derken Daum herşeye rağmen bir cevabı vardı "Kadro kalitesi" Bugün için yapılan transferler sonrası her ne kadar hazır olmayan oyuncular da alınmış olsa artık Daum'un "Futbol" sorumluluğu arttı. Adaptasyon süreci tamamlandıktan sonra inşallah bu futbolu izleriz.



     Bugün için merak ettiğim konu Caja'nın kadro olup olmayışı Sestak'ın yükselen performansı sonrası yabancı konusunda Daum'un planlarının alt üst olduğunu düşünüyorum her ne kadar Sestak'a 1 kalemle çizmekten çekinmeceğini düşünsemde malum Sivas deplasmanına 5 yabancıyla gidip Sestak'ı Bursa'da bırakmıştı.



      Transferlere gelirsek tarihi günler yaşıyoruz diyebiliriz. Belki çok yüksek profilli oyuncular alınmadı ama bir amaca, bir programa bağlı kalındığını düşünüyorum. Önceliği yabancılara verelim değerlendirirken ;


      Öncelikle Caja'dan bahsedelim ; Başkan Erkan Körüstan'ın Pablo Batalla ile ilgili yaptığı son açıklamaya baktığımızda "Artık dönmesini bekliyoruz" ve Caja'nın 6 aylık kiralandığını düşündüğümüzde Batalla ile ilgili hala bir beklentinin olduğunu ama istepnesiz de yola çıkılmaması gerektiğini algılıyorum. Futbolculuğuyla alakalı değerlendirme yapacak durumda değilim lakin çok istikrarlı olmadığını görüyoruz. Videolarda izlediğimiz, hakkında okuduğumuz kadarıyla da topla kat etmeyi sevdiğini söyleyebiliriz. Şayet ligin sertliğinde etkilenmeyip bu özelliğini sergilerse Bursaspor'un ciddi anlamda yarasına merhem olacak diyebiliriz.


      Gelelim Fernandao'ya; 1 aydır maç yapmayan bir oyuncu olarak Sivasspor performansı etkileyiciydi ama aynı şeyi Akhisarspor maçı için söyleyemeyiz. Fernandao'a oyunu ileride tutma anlamında ihtiyacımız olan bir oyuncuydu ama beslenmeyen dolayısıyla gol atamayan, istatistik yapmayan oyuncu tutulmaz Türkiye'de o yüzden şüpheli bir transfer olacaktı şayet dün açıklanan transferler olmasaydı. Kanat organizasyonları itibariyle ligin en kısıtlı takımlarından biri olan Bursaspor'da pivot santrafor beklenen etkiyi yapamazdı. Bugün oynanacak Eskişehirspor maçında inşallah form düzeyi yukarı doğru taşınır.


      Taşkın, Ethem, Oğuzhan ve Onurcan transferleri seneye 5 olacak yabancı sayısı için yapılmış transferler diye düşünüyorum. Bu oyuncular ve altyapımızdan çıkarabileceğimiz birkaç oyuncuyla ciddi anlamda bir iskelet kurabiliriz. Volkan ve Sercan transferinden sonra Oğuzhan'ın fazla forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum bu sezon. Onurcan'ın zaten önü kalabalık. Formaya en yakın oyuncu Ethem'di onunda 6 hafta sahalardan uzak olacak olması, üzücü. Taşkın dışında önümüzdeki 6 ayda faydalanabileceğimiz bir oyuncu gözükmüyor açıkçası.
 
           

     Gel gelelim transfer sezonunun kağıt üstündeki en kıymetli hamlelerine önceliği Bekir'e vermek istiyorum. Bekir aldığımız oyuncular arasında en hazır oyuncu bugün takıma koysan Eskişehirspor maçında aşağı yukarı bir performans sergileyebilir. Son iki maçta oynadığımız 4-4-2'yi oynamaya devam edeceksek şayet Bekir bu diziliş için altın oyuncu konumunda. Belluschi ve Bekir orta sahası ile oyunun temposunu ayarlayabiliriz ikisinin de asist ve gole yakınlığı itibariyle hücum varyasyonlarımızı arttırabiliriz.


    Ve Şampiyonlar... Volkan Şen ve Sercan Yıldırım zamanında ikisini de eleştirmiş, yermişimdir. Gitmeden önce de Volkan'ın takımın en yetenekli oyuncu olduğunu düşünüyordum ama kafa yapısı kendisini ileri taşımasına yardım etmiyordu. Trabzonspor performansı da bu paralelde gitti ama Bursaspor'da yeni ve güzel bir başlangıç yapacağını düşünüyorum. Acısıyla, tatlısıyla iyi tecrübe edindi Trabzon'da, Bursa'da bu tecrübesini kullanırsa, düne kadar gelmesi için kendini yakan Bursaspor taraftarı da 2 maçta kendini gömmez ise sağ kanat problemimizi ortadan kalkacaktır inşallah. Sercan Yıldırım şüphesi en yüksek transferlerden biri ama yapılan sözleşmenin tam detayını bilmesekte bize yansıyan kısmı akıllıca. Sercan'ın opsiyonsuz kiralanması Galatasaray'a hizmet niteliğindeydi opsiyonun çok yüksek olmaması koşuluyla Sercan oynadığı kadar kıymet görecektir hem taraftarda hem yönetimde. Bu yüzden Sercan'ın sahaya sadece olumlu yönleri yansıyabilir inşallah da öyle olur.


     O kadar yazdık Musa'yı unutuyordum az daha. Musa Çağıran o kadar sessiz sedasız ayrıldı ki kulüpten hala takımda zannediyorum. Emekleri için teşekkür ederim kendisini bizde tutmadı aşı inşallah kendini toparlar ama bu sene ki performansıyla gönderilmeyi sonuna kadar hak etmişti. Hakan Aslantaş'ta geçen sene ki performansıyla gitmeyi hak etmişti ama gidişi bu seneye kısmetmiş. Kiraya giden genç oyuncularda inşallah kendilerini geliştirip dönerler. Gidenler başlığına Yasin ve Tuncay'ın da eklenmesi şart gibi gözüküyor. Kadro şişkinliği ve maaş dengesi açısından Yasin, Tuncay hatta Bekir Sevgi'yi besleme şansımız yok. İnşallah getirmede ki başarılarını gönderirken de sürdürebilir yönetim. Sezon başında ki gönderme performansları şahaneydi mesela.


      Son paragrafi Kaptan'a ayırayım. Önce Ömer Erdoğan ardından Batalla gitti şimdi de İbrahim Öztürk'ün gideceği konuşuluyor. Geçen senenin en iyi defans oyuncusu bu sene yerlerde sürünüyor bunu anlamak güç sadece ilerleyen yaşına bağlamakta ne kadar doğru bilmiyorum. Forma giymek için ayrılmak istemesi anlaşılır aslında yaşı o kadar da çok değil İbrahim Öztürk gibi düzenli yaşayan bir adam için. Lakin ben yine de Bursaspor'da futbola veda etsin isterim her ne kadar yerine Serdar Kesimal'ın geleceği söylense de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder