9 Haziran 2013 Pazar

Kongre öncesi beklentiler...



Sezonu kapattıktan sonra uzun süre burasını boşladık, biraz kongre öncesi içimizi dökelim. Başlıkta 'Kongre öncesi beklentiler...' dedim ancak bunlar tabiki benim ilk planda aklıma gelen kişisel beklentilerim.

Öncelikle  merhum başkanımız İbrahim Yazıcı'yı tekrar rahmetle anıyorum, bıraktığı Bursaspor'u yönetmeye talip tam 6 aday çıktı (daha sonra bu sayı 5'e düştü) Kongre tarihimizi çok iyi bilmem ama bu bir rekor olabilir. Belediye başkanlarının, kayyumların elinden 5-6 adaylı kongrelere gerçekten çok büyük aşamalar kaydediyoruz emeği geçen herkesten tekrar Allah razı olsun.

Kongreye dönecek olursak beklendiği gibi ilk oturumda yine çoğunluk sağlanamadı. Adaylar her ne kadar 'İlk oturumda bu iş bitsin'' demeçleri verselerde camiadaki genel kanı listelerinin  ''İnşallah ilk oturumda çoğunluk sağlanmaz'' dediğiydi. Listeler 17'sine kadar muhtemelen tekrar şekillenecektir, mevcut yönetimden özellikle Necmettin Kocaman'ın hangi listede olacağı altyapıyla aşırı ilgilenen birisi olarak benim en çok merak ettiğim konulardan birisi.

Adaylar Erkan Körüstan, Hayri Yazıcı, İlhan Uslu, Mesut Mestan ve Muzaffer Önadım'a başarılar dileyerek başlayalım fikirlerimizi söylemeye.

Stadyum

Öncelikli konu elbette Büyükşehir Belediye Stadyumu. Göreve gelecek başkanın merhum başkanımız İbrahim Yazıcı'nın fikirlerini aynen sürdürmesi gerek bana göre. Bursaspor Kulübü, Büyükşehir Belediyesi'nin kasasını doldurmak için stad değiştirmemeli. Kendi menfaatleri için kararlar almalı. Daha 2.5-3 sene önce Atatürk Stadı'nı yenilemek için 10 Milyon TL para harcadı bu kulüp kendi kasasından. Yeni stadyum, atmosfer falan hepimizi heyecanlandırsada bu kulübün menfaatleri herşeyden önce gelmelidir. Yeni stadtan bilet geliri dışında bir gelirimiz olmayacaksa Atatürk Stadı'da bize pek ala yeter.

TFF

TFF'ye karşı sergilenecek tavır bence tüm adaylarca aynı olacaktır. İbrahim Yazıcı bu konuda çıtayı en yükseğe koydu ve bıraktı ordan onu almaya ve taraftarla/camiayla ters düşmeye kimse cesaret etmez.

Bilet Fiyatları

Önemli olan bir diğer konu bilet fiyatları politikası ve kombineler için belirlenecek rakamlar. Bizim taraftarımızın ekonomik gücü herkesçe belli. Bunu anlamak için uzman olmaya gerek yok bilet fiyatları ne kadar makul olursa tribün o kadar dolar. Bunun en basit örneğini geçen sezon 3-4 gün arayla oynadığımız kupa ve ligdeki Sivasspor maçlarında gördük. Perşembe günü oynanan kupa maçının fiyatları 1, 2.5, 5 TL iken stadyum full doluydu (hem de yedek+altyapı ağırlıklı bir kadroyla çıkacağımız belliydi) pazar günü oynanan lig maçının bilet fiyatları 10,20,30 TL diye gidiyordu ve stadyumun belkide yarısı bile dolu değildi. Tabiki Kayserispor gibi olalım demiyorum ancak makul bir fiyat belirlenmeli. Bursaspor artık her sezon 3 kulvarda birden mücadele eden bir takım hüviyetinde ve sezonda oynadığı maç sayısı 50 civarı oluyor hal böyle olunca insanlar maç seçmeye başlıyor. Güzel bir kombine fiyatları ve bilet fiyatları ile bunun önüne geçilebilir ve umarım uzun zamandır çıkarılmayan açık kale arkası kombinesi çıkartılırda 3 İstanbul takımı + Trabzonspor'a karşı oynadığımız maçlarda sıkıntı yaşamayız.

Pilot Takım

Ve benim en çok önem verdiğim konu pilot takım sorunu. Her gelen adayın ilk projelerinden biri olmalı profosyonel ligden bir pilot takımla anlaşmak. Bursaspor'un güçlü altyapısını dahada güçlendirecek bir oluşum bu pilot takım olayı. Bugün pilot takımımız olmadan dahi bu kadar çok oyuncu çıkartabiliyorsak etkin kullanabileceğimiz bir pilot takımımız olsa dahada adından söz ettirecek bir altyapıya sahip oluruz. Altyapıya sadece ilk 11 oyuncusu çıksın yeter gözüyle bakmamak lazım, bugün belkide iyi bir pilot takıma sahip olsak kulübede Belluschi'nin Edu'nun arkasında forma bekleyen isim Musa Çağıran veya Murat Yıldırım değil Emre Pehlivan, Bilal Şeflek filan olabilirdi. İlk 11 oyuncusunun dışında bu takıma alternatif isimlerde altyapıdan çıkartabiliriz yeter ki doğru kariyer planlaması ile onların tecrübelerini arttıralım. Bunun da yolu profosyonel bir pilot takımdan geçiyor umarım kim göreve gelirse gelsin Merinosspor ile uğraşarak vakit kaybetmez. Uzun zamandır söylüyorum şampiyon apoletli Bursaspor'un pilot takımının Bölgesel Amatör Ligde olması  rezalettir.

Başlıca aklıma gelen ilk 4 konu bu. Bunun dışında kalıcı gelir olayına çok girmek istemiyorum. Bu kulübün en büyük kalıcı geliri her türlü geliri kulübe aktarılacak olan yeni stad olur. Bunun dışında bir basketbol şubesi Bursaspor'a çok yakışır ancak bunun yolu bir sponsordan geçiyor. Kulübe reklam vermeye dahi yanaşmayan firmalardan basketbol şubesine sponsor olmasını beklemek bana yakın gelecekte hayal gibi geliyor.

Bir de teknik adam konusu var. Bazı adaylar mevcut teknik ekiple devam edeceğini açıklarken bazı adayların ise değişikliğe gidebileceği konuşuluyor. Tabiki bu yeni yönetimin bir tercihi olacaktır. Hikmet Hoca ile devam etmek veya yerine başka birisini getirmek bana göre ikisininde riskleri var. Ancak bir değişim olacaksa bile bunun net bir şekilde belli olması lazım. 17'sinden sonra birde teknik direktör arayışına girmeyi bu camia kaldıramaz.

Yazılıp çizilecek daha çok şey var elbette ancak şimdilik bu kadar yeter diyelim. Seçim yarışındaki tüm adaylara tekrardan başarılar diliyorum umarım her halükarda kazanan Bursaspor olur. Yeni sezona bu kez yıkım yaşamadan Avrupa Ligi'nde gruplara kalmış ve ligde son 4 sezondur olduğu gibi Avrupa Kupalarını zorlayan bir Bursaspor görmek elbetteki tek temennimiz. Şimdiden hayırlı olsun...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder