29 Haziran 2013 Cumartesi

Başarılar Adam...


Ertuğrul Sağlam'ın yeni takımı dün artık resmen belli oldu ve şampiyon teknik adam yeni sezonda Eskişehirspor'un başında yer alacak.

Sağlam'ın 2 Ocak 2009'da başlayan Bursaspor serüveni 28 Ocak 2013'te sona ermişti. 4 seneyi aşkın Bursaspor kariyerine bir şampiyonluk, bir üçüncülük, 14 Avrupa Kupası maçı, 25 yıl aradan sonra çıkılan Türkiye Kupası finali ve sayısız güzel hatıra sığdırmayı başardı. Kötü zamanlarımızda olmadı değil ancak hepsinin üstesinden gelmeyi başarmıştı(k) ta ki 28 Ocak 2013'e kadar...

İstanbul BBSK deplasmanından alınan 4-1'lik yenilgi Ertuğrul Hoca'nın Bursaspor'un patronu olarak çıktığı son maç oldu. Ardından yaptığı toplantıyla istifasını açıklayan Sağlam, yaklaşık 1 hafta - 10 gün süren veda ziyaretlerinin ardından Bursa'ya veda etmişti.

Vedasının ardından çok senaryolar yazıldı. Kasımpaşa için Bursaspor'u bıraktığı hatta Kasımpaşa'nın yeni sezon transferlerini yaptığına kadar bir sürü iddia atıldı ortaya neticede dünkü imza ile birlikte hepsi iftira olarak kaldı. Ertuğrul Sağlam giderken iki söz vermişti, birincisi sezon sonuna kadar hiçbir takımda çalışmayacağı ikincisi ise bir gün bu şehire geri döneceği. İlk sözünü tuttu ve sezonu hiçbir takımla anlaşmadan tamamladı, ikinci sözünün gerçekleşir mi gerçekleşmez mi onu da zaman gösterecek.

Bu imza Eskişehirspor camiası ve Ertuğrul Hoca için hayırlı olsun diyelim. Ben en çok Ertuğrul Hoca'nın yapacağı transferleri merakla bekliyorum. Bursaspor'da iken Ozan İpek, Batalla, Miller, NDiaye, Carson, Belluschi, Şener ve oynatmak çok kısmet olmasada Ferdinand ve Edu gibi kaliteli isimler yerine genelde Tagoe, Bangura ikilisi hep göz önünde tutularak ''transferde başarısız'' diye lanse etmek daha popülerdi.

Bugün futbol camiasında transferde hata yapmayan tek bir teknik adam / kulüp yok. En yeni örnek Fenerbahçe-Krasic. Bonservis bedeli 7 milyon euro, yıllık garanti ücreti 2.3 milyon euro, maç başı primi 12.500 euro. Bu sezon 27 maç oynayan Krasic'in ilk seneden maliyeti 9,3 milyon euro, istatistiği ise 1 gol 2 asist. Şimdi hangimiz Nunez'in Konyaspor maçında direkten patlayan şutundan sonra ''Bu adamı nerden bulduk nasıl aldık ya?'' diye hayrete düşmedi veya hangimiz Insua gelince ''Galatasaray'ın 2-3 sene önce uğraşıp alamadığı adamı getirdik'' diye düşünmedi. Transfer işi bir nevi kumar, sonuçta bir insana yatırım yapıyorsun her türlü risk var bu işte. Kim bilebilirdi Bursaspor'un en yüksek bonservisi ödediği  adamın önce kardeşini sonra bebeğini kaybedeceğini ve daha bir sürü ailevi sorun yaşayacağını ? Bugün 2.6 milyon euro verdiğin Bangura tutmuyor ama 300 bin euro civarı bir rakama aldığın Şener tutuyor. Birisi değerini katlıyor, birisi düşürüyor sonuç olarak futbol piyasası bu...

Maalesef hiçbirisi tutmayan gurbetçi transferleri ile zamanında bir kaç oyuncuda ısrarı dışında Ertuğrul Hoca'yı çok eleştirdiğimi hatırlamam, genelde gönüllü savunucularından biriyimdir. En nihayetinde Ertuğrul Hoca da ilah değil bir insan. Doğru da yapacak, yanlışta. Bir dünya yanlış yapsa ne olur ? Adamın başrolünü oynadığı bir doğru bu kulübün kuruluşundan bu yana en büyük hayaliydi. Biraz insaflı, vefalı olmak lazım diye düşünüyorum.



Bize yaşattığı şampiyonluğu Eskişehir'e de yaşatır mı ? 16 Mayıs 2010'da kazandığımız şampiyonluğun ertesi sezonunda yaşanan şike olaylarını, dönen dolapları düşününce biraz zor. Bunu zaten hocada dile getirmişti. Sportif başarının garantisi olmaz elbette ama katılacağı her türlü organizasyonla, sosyal sorumluluk projeleri ile Eskişehir halkının, camiasının gönlünü fethedeceği kesin bence.

Son olarak Bursaspor mu yoksa Ertuğrul Sağlamlı Eskişehirspor mu ligi daha üstte bitirir muhabbetlerine değinmek istiyorum. Bence bu tür kıyaslamalara gerek yok. Avrupa Kupalarına katılma yolunda bize ciddi rakip olacakları kesin ancak ligdeki 17 takımda rakibimiz ve bizim amacımız hepsini geride bırakmak. Yapamazsakta ha Hamza Hoca'nın Akhisar'ı bizi geçmiş, ha Ertuğrul Hoca'nın Eskişehir'i farkeden birşey olmaz. Bu konu hakkında facebookta okuduğum en iyi yorum Ali Karabaş isimli bir taraftarımızdan gelmiş ''İşini yaptı ve gitti, gerisi teferruat. Şimdi iş yapma sırası Hikmet Hocada..''

Hoca benim gözümde 20 yaşımda yaşadığım şampiyonluğun en büyük mimarlarındandır ve efsanedir ancak dünden beride rakip olduğumuzu unutmamak gerek, bana göre keyifli bir rekabet ve lig bizi bekliyor. Şimdiden Allah hem Ertuğrul Hoca'nın hem Ömer Erdoğan'ın yolunu açık etsin. Umarım ligi bizden sonraki en iyi dereceyle bitirirler :))

twitter.com/EKoncak

1 yorum: