16 Temmuz 2013 Salı

Renato Civelli'yi tanıyalım...


Boca Juniors'un transfer teklifini reddedecek kadar River Plate taraftarı,futbolcu olmasaydı muhasebeci olacağını söyleyecek kadar partneri İbrahim Öztürk'e benzeyen bir futbolcu Civelli.

Renato Civelli'nin Ligue 1 serüveni 2006 Ocak ayında Banfield'dan Marsilya'ya transferi ile başladı. Bu tarihten 2010 Ocak ayında Nice takımına transfer olana kadar Marsilya ve Arjantin Ligi arasında mekik dokudu. 2006-2007 sezonunun hayalkırıklığı yaratan oyuncuları arasında gösterilen Civelli, Marsilya'da Zubar ile iyi bir ikili oluştursada hatta Zubar ile oynamanın performansı açısından daha faydalı olduğunu söylemesine rağmen Givet, Hilton, Julien Rodriguez, Diawara ve hatta Heinze ile her sezon yapılan stoper transferleri kadroda yer bulma şansını azalttı Civelli'nin. Bu dönemde kendisine Arjantin,İtalya ve Nice dışında farklı Ligue 1 kulüplerinden teklifler olmasına rağmen Nice'i tercih ettiğini söylemişti Civelli..

Civelli'nin belirgin en büyük zaafı, tek hamlelik oyuncu olduğu için hareketli forvetlere karşı yaşayacağı zorluk olacaktır. Tandemi oluşturacağı partneri İbrahim bu konuda en büyük desteği Civelli'nin, tabi birde önlerinde oynayan ikilinin göstereceği hem defansif hemde ofansif performans Civelli'nin performansına direkt etki edecek. Yasin - Belluschi ikilisi yada transfer edilecek ve bu ikiliden biri olacak yeni transferin performansı da Civelli'nin performansına direkt etki edecek bir unsur. Hikmet Hoca'nın Edu'yu takımda tutmamasına gerekçe gösterdiği "top bizdeyken gösterdiği olumsuz performans" yani başka bir deyişle çıkarken kaptırılan toplar çok fazla olmamalı ve kontrada hazırlıksız yakalanmamalı stoperlerimiz.

Civelli'yi izlerken hep Lugano'ya benzetirdim oyun stili olarak, haksız olduğumuda düşünmüyorum. Rakip forvetlere yapışması, sindirmesi, telaffuz edilmek istemesede oyunun izin verdiği ölçüde çirkefliğini hep Lugano'ya benzetirdim. Lugano'da ligimizde oynarken rakip takım taraftarları tarafından açıkça eleştirilse de içten içe takımlarında görmek istedikleri bir oyuncuydu aslında.


Civelli burada ne yapar sorusuna gelince ; Kornerlerde ceza sahasını karıştırır, diğer oyuncularımıza alan açar, gerektiğinde ve gol için risk alınması gereken durumlarda Nice'te yaptığı gibi forvet mevkisine takviye olarak gidebilir. Topu oyuna sokma ve takıma geri alandan liderlik konusunda da faydalı olacaktır Civelli.Futbol yaşamının en olgun ve verimli döneminde takımımıza geldiğini düşünürsek ihtiyacımız olan bir bölgeye yapılabilecek en önemli transferlerden biri Civelli.Umarım kısa sürede uyum sağlar hem defansif anlamda hemde ofansif anlamda katkı vermeye başlar.

Bienvenida Civelli....



Osman Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder