31 Ekim 2011 Pazartesi

İrtifa kaybı

Bizim için mücadeleden önce ''çıkış noktası'' olacağına inandığım bir maçtı, ancak sonuç pek umduğumuz gibi olmadı.

Karşımızda son 4 maçını kazanıp Bursa'ya gelen ve buradan alacağı 1 puana kilitlenen formda bir Manisaspor vardı. Aslında önemli olan rakibin ne hedeflediğinden çok bizim ne alabilicek güçte olduğumuzdu ve gücümüz maalesef 3 puana yetmedi.

Maç öncesi kadrolar açıklandığında, diplomasız tüm teknik direktör abilerimizin kurtuluş formülü olarak gördüğü durum gerçekleşmişti. Ertuğrul Sağlam'ın bu maçta önce geride kalan 8 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya sürdüğü 6 bankosundan biri olan Turgay Bahadır formayı Ahmet Arı'ya kaptırmıştı.

8 haftada attığımız 14 golün 8'ine katkı koyan (3 gol, 5 asist) Pablo & Turgay ikilisinin maça kulübede başlaması, Tagoe'nin ağırlığı, Ahmet Arı'nın elde ettiği şansı çokta iyi kullanamaması ve takımda bir kaç oyuncu hariç süre gelen genel formsuzluk Bursa deplasmanına 1 puan için gelen Manisaspor karşısında gol bulamamamız için yeterli sebeplerdi.

Dünkü mücadelenin bizim açımızdan gölgede kalan olumlu yanı Barış Örücü'nün forma giymesiydi. Sezona çok iyi başlayan ve ardından düşüşe geçen N'Diaye'nin yerine uzatmalarla birlikte yaklaşık 20 dakika forma giyen genç gurbetçi, ileride aldığı süreyi arttırdıkça daha da iyi olacaktır.

Hakem Volkan Bayarslan'a ise hiç değinmek istemiyorum. Galatasarya deplasmanı sonrası Ozan İpek'in Hüseyin Göçek'e sarfettiği sözler tüm hakem camiası için geçerli; ''Hakem için yorum yaparım, ama zaman kaybı olur.''

Balık baştan kokarmış... ''Dört büyüklerin maçlarını yönetecek hakemleri maçtan önce kampa alacağız'' açıklamasını yapan ve ülkefutbolundaki ayrımcılığı alenen dile getiren bir başkanın idaresindeki hakemlerde adalet duygusu aramak sadece zaman kaybından ibarettir.

4 haftada kaybedilen 9 puan ve dindirilemeyen galibiyet özlemi nedeniyle keyifsiz bir bayram arefesi geçireceğiz camia olarak ve bayramın birinci günü rakip sezona iyi giriş yaparak zirveye tutunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor. 6-0'lık hezimetten sonra 4 resmi, 1 özel 5 maçtada bize boyun eğmeyen Abdullah Avcı'nın talebelerini bu maçta devirmek şart. Doka ile Webo ikilisini iyi kitleyip, Banguralı bir hücüum hattıyla zafere ulaşacağımıza inancım tam.

Ertuğrul Sağlam ve talebelerinden ricamdır; ''Belediye bayramda Timsah kesti'' manşetlerine mahal vermeyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder