9 Mayıs 2014 Cuma

Tarih YAZICI



İnsan sormadan edemiyor, neden insan çoğu şeyin değerini kaybettiği zaman anlar? 

Bu akşam özel gösterimde rahmetli başkan İbrahim YAZICI anısına yapılan "Tarih YAZICI" belgeselini izledik, teknik bir aksaklık sonucu belgeselin bir kısmını -ki bence önemli bir kısmını- izleyemedik. Belgesel için söylenecek şey aslında çok net; yapanların emeğine sağlık. Bir an önce herkesin izlemesi lazım. Yakın zamanda internet sitesinde ve Bursaspor TV ekranlarında da gösterileceği belirtiliyor zaten.

Belgeselde dikkat çeken noktalardan bir tanesi rahmetli başkanın sadece Bursa ve Bursaspor için ne denli önemli bir isim olmasından ziyade ülke için ne denli önemli bir isim olduğu. Belgeselde konuşan isimler arasında Türkiye'nin önemli iş adamları da yer alıyor. 

Sinema eleştirmeni değilim, hatta hiç anlamam bu film/dizi/belgesel vb. işlerinden, bu belgeseli izlediğinizde muhtemelen kullanacağız kelime "harbiden lan!" 

Çünkü harbiden başkan saygıların en büyüğünü kazandı Tff'ye karşı duruşunda. Çünkü bu devirde "isim benzerliğinden" emniyete götürüldü vs.

Belgeselde verilmek istenen mesajlarda açıktı, umarım es geçilmez. İbrahim YAZICI ismi yaşatılacaksa gerçekten de bu isim stadyuma yakışacaktır. Ve unutulmamalıdır, her şey para değildir.

Kurucu üyelerden rahmetli Necati AKGÜN'ün şampiyonluk günü kurduğu cümle, Batalla'nın Türk olacağı zaman alacağı isim ve daha niceleri belgesele damga vuran diğer öğeler. 

Belgeselin sonunda ise kurduğum cümle;

"Rüzgar'dan dolayı gözüme toz kaçtı. Yoksa gözlerim dolmaz kolay kolay."

En kısa zamanda tüm Bursaspor'a gönül verenlerin izlemesi dileğimle. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder